perjantai 24. marraskuuta 2017

S Maahanmuuttaja sekä vie alkuasukkaan työt että loisii laiskana veronmaksajien rahoilla

Jengi on varmaan törmännyt johonkin variaatioon tästä meemistä, eli ns. "Schrödingerin maahanmuuttajasta". Meemi menee suurin piirtein siten, että "kattokaa, miten hölmöjä tyypit on, kun luulee, että maahanmuuttajat vievät työpaikat ja eivät silti tee töitä, hahahah, oon fiksu ku jaoin tän meemin keskusteluun ja nyt kaikki varmaan äänestää Vasemmistoliittoa ja Vihreitä". Okei, vähän olkiukkoa väänsin tuosta, mutta ihan sama. Pointti varmaan tulee selväksi. Ja jos ei tule, niin tuskin tulisi, vaikka en olisi tehnyt siitä kärjistettyä olkiukkoa.

Totuus kuitenkin on, että maahanmuuttajat sekä vievät suomalaisten työpaikkoja että ovat tekemättä töitä. Tämä johtuu siitä, että suomalaisilla työmarkkinoilla on tarjolla huomattavasti vähemmän töitä kuin työntekijöitä. Kun töitä on vähemmän kuin työntekijöitä, tarkoittaa jokaisen uuden työntekijän lisääminen sitä, että näistä niukoista työpaikoista kilpailee yhä useampi työntekijä. Jos maahan tuodaan ulkomaista työvoimaa työpaikkojen ollessa vähäisiä, tarkoittaa se yksittäisen työntekijän kilpailuaseman heikkenemistä sekä vähemmän tarjolla olevia työpaikkoja keskimäärin per työntekijä. Sekä työperäinen että humanitaarinen maahanmuutto vievät kantasuomalaisilta työpaikkoja.

Työpaikkojen niukkuudesta seuraa myös työttömyyden kasvu. Työntekijöiden lisääminen ilman työpaikkojen määrän huomattavaa kasvua tarkoittaa, että suuri osa tai jopa suurin osa tulijoista eivät voi saada työpaikkoja. Työmarkkinoiden heikko tilanne yhdistettynä työntekijöiden määrän kasvuun tarkoittaa, että yhä harvemmalle yksittäiselle ihmiselle on tarjolla työpaikka. Työttömien määrä siis kasvaa sitä mukaa, kun heikosti vetäville työmarkkinoille tuodaan lisää potentiaalista työvoimaa.

Maahanmuutto sekä aiheuttaa sitä, että maahanmuuttajat "vievät työpaikkoja" että "löysäilevät sosiaalituilla". Tämä ei ole maahanmuuttajien vika, vaan järjestelmämme vika. Itse asiassa aika pitkälti jokainen ongelma maahanmuutossa on järjestelmämme vika. Ulkomaalaiset eivät tee päätöksiä Suomen politiikasta tai taloudesta, vaan nuo päätökset ovat suomalaisten poliitikkojen käsissä. On sekä nykyisen että edellisten hallitusten ja eduskuntien vika, että maahanmuutto aiheuttaa työttömyyden kasvua sekä suomalaisten että Suomessa asuvien ulkomaalaisten keskuudessa.

Meikällä on teoria, että jos joku hieno poliittinen idea voidaan esittää meemillä, niin se idea on todennäköisemmin perseestä kuin hyvä idea. En tiedä, miten voisin todistaa tämän, joten esitän sen vain arveluna, en faktana. Saattaa tietysti myös olla, että parhaat ideat ovat niitä, jotka leviävät sosiaalisessa mediassa läppämeemuina ja minä olen vain ajastani jäljessä oleva änkyrä.


[paha Jiri Keronen Facebookissa 7.11.2017. Päivityksensä yhteyteen mies oli liittänyt kaksiosaisen kuvan, jossa ylemmässä osassa maahanmuuttaja vie alkuasukkaan työt ja alemmassa samanaikaisesti hän on liian laiska tehdäkseen työtä ja loisii veronmaksajien rahoilla juoden alkoholijuomaa tai jotain.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti