maanantai 27. marraskuuta 2017

S Homoteema ja islam eivät oikein sovi yhteen Facebookin mielestä

Seitsemän päivää sitten Facebook vei minulta päivitysoikeudet omaan profiiliini. Mitä se käytännössä tarkoittaa? En pystynyt tekemään päivityksiä, kommentoimaan ystävieni kuviin enkä edes tykkäämään niistä. Kun kansalaiset lähettivät inboxiin viestejä, en pystynyt vastaamaan heille edes kahden kesken. Ihmiset ovat yksipuolisessa keskusteluketjussa ihmetelleet, miksen ole vastannut heidän viesteihinsä. No kun en vain yksinkertaisesti ole pystynyt.

Kirjoitin viikko sitten päivityksen, johon liittyivät kaksi teemaa yhdessä: sekä kansallismielisten ja suvaitsevaisten rakastama homo-teema, että sen lisäksi islam, johon suvaitsevaiset eivät uskalla koskea pitkällä tikullakaan. Facebook poisti päivityksen ja asetti minut käyttökieltoon, joka on päättynyt tänään.

Nämä 7 päivää olen miettinyt, mitä tulen julkaisussani sanomaan, kun voin jälleen käyttää omaa profiiliani. Olen myös miettinyt, kannattaako suoraan vaihtaa Youtuben puolelle ja sanoa asia videolla, jos Facebook sensuroi tämänkin. Bännit on tullut jo niin monta kertaa, että Facebookin toiminta ei tunnu enää reilulta. En jaksanut alkaa kuvaamaan videota Youtubeen, joten päädyin kirjoittamaan tekstin blogiini, jolloin viesti ei sijaitse alkuperäisesti Facebook-palvelussa, jolloin sitä ei myöskään Facebook voi sensuroida. 

[homoseksuaalinen ihminen Sebastian Tynkkynen blogissaan 27.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Facebook on alkanut sensuroimaan kansallismielisten profiileja] 

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa blogikirjoitukseni Sananvapaudesta ja Olen liberaali, mutta millä tavalla.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti