torstai 10. lokakuuta 2024

S Valtion velkaantuminen on heikon syntyvyyden rinnalla mitätön ongelma

Minusta on hyvä asia, että väkiluvut kääntyvät laskuun, mutta jarrutuksessa olisi hyvä pysyä kohtuudessa.

Syntyvien ikäluokkien nopea pienentyminen on Suomen taloudelle paljon pahempi ongelma kuin nykyinen valtion velkaantumien. Kohta kouluista valmistuva ikäluokka pitää ohjata melkein kokonaisuudessaan hoitoalalle. Sellaisissa oloissa talouden ennuste on huono.

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old Manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran blogissa 18.3.2024 julkaistussa merkinnässä Syntyvyyden romahtaminen paljon valtionvelkaa suurempi ongelma Suomelle.]

[Aikamoinen ongelma suomalaisella yhteiskunnalla. Mutta ehkä me lopulta pääsemme sosialismiin tätä kautta.]

4 kommenttia:

  1. Yhtä lailla se väki vanhenee Japanissa, mutta ei siellä huudeta japanilaisten loppua vaan kehitellään ongelmalle ratkaisuja mm. robotiikasta ja tekoälystä.

    Mutta japanilaiset ajattelevatkin miehisesti:

    kun miehellä on ongelma, hän haluaa siihen ratkaisun.
    Kun naisella on ongelma, hän haluaa puhua siitä tai enemmänkin sen ongelman naisessa aiheuttamasta tunnetilasta, joka on naiselle usein sitä varsinaista ongelmaa tärkeämpi.

    VastaaPoista
  2. Soininvaaralla on järkeviä ajatuksia, mutta kokonaisuutena virheiden, siis vihreiden talouspolitiikka on utopiaa.

    VastaaPoista
  3. Japanialassa kuulemma on mietitty työvoimapulan ratkaisemista jo osittain myös maahanmuuton kautta. Mutta kuvittelisin, että siinä maassa vähän mietitään, keitä maahan oikein päästetään. Japanialaiset eivät ole maallistuneeksi käyneen kristillisen synnintunnon raskauttamia.

    VastaaPoista
  4. 4.6.2025 julkaistuu Oi kurjulaiset kultamunat -blogissani muuten esitys eräänlaisestä osittaisesta ratkaisusta sukupuoliongelmaan.

    VastaaPoista