tiistai 29. lokakuuta 2024

S Erilliset mies- ja naisjärjestöt tukevat sukupuolten tasa-arvoa

Malli mies- ja naisjärjestöihin haettiin miehitystä edeltävältä ajalta 1930-luvun Virosta.

Miesten kanssa samassa järjestössä naiset saattaisivat liukua kahvinkeittäjiksi, tuttu nuori totesi vielä tänä kesänä. Kun ympäröivä yhteiskunta ei ole tasa-arvoinen, naisjärjestö tarjoaa vertaisverkoston lisäksi luontevasti erilaisia johtamisrooleja.

Yhteisiä tapahtumia on myös miesten kanssa. Mutta kun naisilla on omat järjestönsä, ei herraklubeilla ole niin suurta väliä.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 7.10.2024 julkaistussa Kaja Kunnaksen kirjoittamassa kolumnissa Virossa herrojen ja rouvien klubit elävät rinnakkain.]

[Tämäpä on erilainen näkemys nykyajan Suomessa. Mutta jos se pätee, niin poliittisiin puolueisiinkin pitäisi saada erilliset miesjärjestöt, kun nykyään laki pakottaa perustamaan ainoastaan naisjärjestön. Ja vaikka ei pätisikään, niin jos puolueissa on kaikissa naisjärjestö, niin pitää tasa-arvon vuoksi olla myös miesjärjestö.]

3 kommenttia:

  1. Minusta olisi parempi, että puolueet olisivat miesten toimintakenttää yhteisten asioiden hoitamiseksi ja naiset pidettäisiin niistä sivussa juoruilemassa omissa järjestöissään.

    Nuorisojärjestöjen merkitystä en politiikassa ymmärrä laisinkaan;
    ei äänioikeutta pitäisi myöntää alle 30-vuotiaille eikä silloinkaan niin, että jokainen preeti ja piika saavat äänestää vailla mitään näyttöä ymmärtävätkö politiikasta yhtikäs mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuorisojärjestöt ovat poliittisten broilerien kasvattamo.

      Kesäkuun alussa minulta julkaistuu toisessa blogissani ei-niin-täysin-liberaali kannanotto politiikkaan, joka on kuitenkin tietyllä tavalla edistyksellinen suhteessa moniin sukupuoliin. Laajennan joskus myöhemmin sitten mölinääni tuosta asiasta myös uskontoon ja uskonnonvapauskysymyksiin.

      Poista
    2. Jos pidetään kiinni siitä, että äänioikeutetuilla tulee kaikilla olla sama määrä ääniä, niin minusta silloin äänioikeusikäraja tulisi nostaa 25:een vuoteen, koska vasta siinä vaiheessa ihmisen aivot alkavat olla täysin kehittyneet. Tosin tällainen ikäraja pakottaisi minut myös kannattamaan asevelvollisuuden alkamisiän korottamista.

      Vaalikelpoisuuden soisin 30 vuotta täyttäneille.

      Poista