keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

S Tummaihoiset ihmiset voisivat äänestää Yhdysvaltain presidentiksi Harrisia, koska tällä on tumma iho

Harris on ensimmäinen tummaihoinen nainen varapresidenttinä, ja jo ennen Bidenin luopumista hänen toivottiin auttavan Bideniä voittamaan tummaihoisten ääniä.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 21.7.2024 julkaistussa Juha Hiitelän kirjoittamassa uutisartikkelissa Yksi nimi voittaisi gallupien mukaan Trumpin, mutta hän on kieltäytynyt – tässä ovat kolme kärki­ehdokasta Bidenin seuraajaksi.]

[Tummaihoiset ihmiset siis voisivat äänestää Yhdysvaltain presidentiksi varapresidentti Kamala Harrisia, koska tällä on tumma iho. Onko tämä rasismia vaiko normaalia ihmislajin laumadynamiikkaa?]

[Taustaltaan esim. maori, vietnamilainen tai Guatemalan intiaani voisivat Yhdysvaltain kansalaisina kokea viehtymystä varapresidentti Harrisin äänestämiseen. Kiva tietää.]

3 kommenttia:

  1. Jotkut väittävät mustaksi jne.Mutta katsokaa itse. Taustalla erittäin lahjakkaat vanhemmat.

    VastaaPoista
  2. Obaman ollessa ehdolla ensimmäiseksi neekeripressaksi nousi neekerien keskuudesta huuto, ettei Obama ole mikään neekeri vaan valkoinen mies jolla on ruskea iho!

    Nyt neekereille tarjoillaan korkeakoulutetun, elämässään menestyneen jamaikalaisen isän ja korkeakoulutetun, elämässään menestyneen intialaisen äidin Kamalaa tytärtä.
    Eipä taida tuokaan olla tarpeeksi neekeri.

    Mutta kenties moni äänestää Kamalaa Syyttelijää kun luulee tämän olevan äidin puolelta intiaani?

    VastaaPoista
  3. Yhdysvalloissa lienee jossain määrin edelleen voimissaan rasistinen "yhden veripisaran sääntö", jonka mukaan jos valkoisehkossa ihmisessä on pienikin määrä neekeriverta, niin silloin hänet lasketaan neekeriksi.

    Afroamerikkalaisuus on maassa enemmänkin kulttuurinen kuin puhtaasti rotuun perustuva ilmiö.

    Obama oli sen verran menestynyt, että siksi jotkut vähemmän menestyneistä afroamerikkalaisista olivat haukkuneet häntä valkoiseksi. Hänen puoliksi valkoinen verenperintönsä ei ollut siinä kaikkein oleellisin asia.

    Monet afroamerikkalaiset miehet kyllä alisuoriutuvat yhdysvaltalaisessa yhteiskunnassa.

    Mutta siinä ei sosiaalinen nousu ole kovinkaan helppoa, vaikka huhut väittävät toista. Kansallinen terveysvakuutus jo auttaisi paljon vähäosaista väestönosaa rodusta riippumatta, mutta Yhdysvalloissa ei ilmeisesti laajemmin koeta, että maan kansalaiset ovat kaikki yhtä arvokkaita jaetun ihmisarvonsa ja kansalaisuutensa perusteella. Tätä kutsutaan monikulttuurisuudeksi.

    VastaaPoista