torstai 25. heinäkuuta 2024

S Facebook ei useinkaan poista alustaltaan selviä rahahuijauksia, osa 3

Toinen yleinen huijaustyyppi ovat sijoitusansat, joissa uhrille kaupataan poikkeuksellisen halpa tuote. Tyypillisesti tästä on maksettava ”postikulut”, mutta todellisuudessa kortilta aletaan laskuttaa kuukausimaksua, joka on kymmeniä tai jopa satoja euroja.

[...]

– Tarkastimme ilmiantamasi mainoksen ja totesimme, että se ei riko mainosnormejamme. – – Jos olet eri mieltä päätöksestämme olla poistamatta mainosta, voit pyytää tarkistusta asiaan.

IS teki jatkoilmiannon jokaisesta mainoksesta. 10 valituksesta 3 tuli uusintatarkistuksesta takaisin puhtain paperein. Näissä tapauksissa Facebook tarjoaa käyttäjälle mahdollisuudeksi omien mainosasetusten säätämistä tai asian riitauttamisen oikeudessa.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 19.5.2024 julkaistussa artikkelissa Ilmiannoimme 10 Facebook-huijausta – sitten törmäsimme todella vasten­mieliseen ilmiöön.]

[Rahaa vievät huijaukset ovat minulle tärkeä syy siihen, että kannatan sitä, että ei-kaupalliselta pohjaltakin toimivien sosiaalisen median alustojen tulee hankkia riittävä rahavirta siihen, että ne kykenevät poistamaan palvelustaan selviä huijauksia. Tarvitaan nimittäin jonkin verran myös palkattuja työntekijöitä asiaa hoitamaan.]

4 kommenttia:

  1. Mikä on Telian liittymämainos, 1
    Kk ilmaiseksi ruutu + kanavaa? Kuinka pitkäksi aikaa siihen sitoutuu ja millä hinnalla? En ostaisi noilla tiedoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin Telian sivuilla kysymässä lomakekentältä, että mitä etuja voisin saada vaihtamalla heidän liittymäänsä. Siinä piti antaa puhelinnumero, johon toivottavasti eivät kohta soita. Vastaus oli seuraavanlainen: "Kun tilaat nyt puhelinliittymän, saat kaupan päälle JBL Live 670NC -vastamelukuulokkeet. Lisäksi 5G-liittymän tilaajalle avausmaksu 0 € (norm. 8,99 €). Ole nopea – edut ovat voimassa rajoitetun ajan." Tässä oli ainakin jossain määrin selkeästi kerrottu.

      Mutta onneksi minun ei tarvitse vaihtaa nyt mihinkään.

      Poista
  2. En ole koskan tarvinnut Vaspuukia.
    Enkä tarvitse.
    Enkä halua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käyn Vaspuukissa lukemassa ryhmän Trumpin kannattajat antia. Äskettäin siellä oli käynyt joku lukija haukkumassa, että ryhmä on paljon huonompi kuin heillä itsellään on.

      Lisäksi saatan joutua seuraamaan joitakin kavereiden antamia linkkejä Vaspuukiin aina välillä.

      Mutta siitä on jo joitakin vuosia, kun olin poistanut tilini palvelusta.

      Poista