keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

S Cancel- ja woke-kulttuurit totalitarismin airueina

Uskon, että 2020-luvulla vahvistuu entisestään terve vastareaktio, niin Suomen ja suomalaisuuden erityislaatuisuuden kieltämistä vastaan kuin erilaisia identiteettipoliittisia, woke-kulttuuriin ja niin sanottuun ”cancelointiin” liittyviä kehityssuuntia vastaan. Monet ihmiset ovat kyllästyneitä, mutta kaikki eivät uskalla sanoa sitä. Pahimmillaan mielipiteen tai jopa tosiasioiden sanomisesta voi seurata aktivistien organisoima somejahti ja työpaikan tai elannon menetys. Nykypäivän tiedostaminen tarkoittaa sitä, että osaa luetella uusimman kirjainyhdistelmän seksuaalivähemmistöistä tai puhua mahdollisimman ylevästi oikeuksista, ei sitä, että tuntisi ja ymmärtäisi historiaa, korostaisi velvollisuuksia ja vastuuta tai havaitsisi todellisia syy-seuraussuhteita yhteiskunnallisten ongelmien taustalla.

[Näin oli lausuttu Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran blogissa 4.8.2023 julkaistussa merkinnässä Kaksi vuotta.]

2 kommenttia:

  1. Kyllähän wokelteluun ja känselöintiin tulee lähiaikoina kertakaikkinen vastareaktio, joka lopettaa ne kokonaan.
    Se ei vain ole länsimaalaisille enää hyödyksi, koska se seuraa Lännen islamisaatiota.
    Wokeltelijat ja känselöijät sahaavat alati kiivaammin poikki omaa oksaansa, jolla istuvat luottaen turvakäyteen joka on tosiasiassa hirttosilmukka kaulassaan.

    VastaaPoista