maanantai 29. heinäkuuta 2024

S Edistyksellinen kansallissosialistinen Saksa

Rydmanin Valtakunnan tyyli olisi voinut noudatella rohkeammin näitä linjoja, siitä olisi irronnut taidolla kirjoitettuna piikikästä parodiaa. Kansallissosialistinen, täysin kehittynyt, ikimetsiä suojeleva ja avohakkuita vastustava terveys- ja hyvinvointivaltio olisi ollut monumentaalinen lisäluku kirjaan.

[Näin oli lausuttu Jussi K. Niemelän blogissa 19.6.2024 julkaistussa merkinnässä Valtakunnassa ei kaikki hyvin, joka on arvio Sampsa Rydmanin teoksesta Valtakunta ‒ Vaihtoehtoinen historia.]

[Periaatteessa kaikki ihmiset ovat jollakin lailla edistyksellisiä. Heidän edistyksellisyytensä vain eroavat toisistaan jollakin lailla.]

2 kommenttia:

  1. Suomen(kin) hippivihreillä olisi ollut kovasti prosessoitavaa sellaisessa III Valtakunnassa, joka olisi ollut heidän ihannevaltionsa mukainen luonnon- ja eläisuojeluineen terveys- ja hyvinvointipolitiikkoineen päivineen.
    Väärinajattelijatkin hiljennetään pilaamasta Oikeaa ja Puhdasta ajattelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Natsien suunnittelemat kansallispuistot itään olisi ikävä kyllä pitänyt perustaa alkuasukkaiden luille. Onhan ekofasisteja toki ollut kyllä muitakin kuin natsit. Kuten Pentti Linkola.

      Poista