tiistai 16. heinäkuuta 2024

S Homoseksuaaleilla on pakko olla tietynlaiset mielipiteet

Eräs kaverini kokee, että paine olla tietynlainen homoseksuaali tulee usein oman yhteisön aktiiveilta:

– Pitää äänestää vasemmistoliittoa, translain puolesta tai tukea Palestiinaa. Tuntuu, että jotkut ovat vain vihaisia ja kiukkuisia koko ajan jostain. Dinner-keskusteluissa saatetaan nolata koko pöytäseurueen nähden hyvää tarkoittava ihminen, jos oikea termistö ei ole hallussa. Aina näin ei ole ollut. Kieltämättä tällä hetkellä hävettää olla tällaisen yhteisön jäsen.

[Näin oli lausuttu Sanna Ukkolan kirjoittamassa Iltalehden sivuilla 27.6.2024 julkaistussa kolumnissa Homoilta kovaa kritiikkiä Pridelle: “Miksei Pridea juhlita ilon kautta?”.]

[Kolumnisti kertoo tekstissään myös homoseksuaalien Suomessa kokemista vaikeuksista.]

[Nykyään länsimaissa on kuitenkin keskimäärin melko helppoa olla homoseksuaali, vaikka homoseksuaaleilla lienee edelleen täälläkin vaikeampaa kuin heteroseksuaaleilla. Vaikeinta homoseksuaaleilla on kuitenkin nykyään islamilaisissa maissa ja joissakin kristinuskoisten enemmistöllä varustetuissa mustan Afrikan maissa. Ja veikkaan, ettei Intiassakaan heillä mene kovin hyvin.]

[Minusta keskimäärin kommunistien hallitsemissakaan maissa heillä ei mene kauhean hyvin.]

4 kommenttia:

  1. Ihan kuin näyttelijä,taiteilija ja kulttuuripiireissä 70- luvulla. Jopa laulettiin jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan.
    Miten vasemmisto osaakin ottaa usein henkisen vallan joissakin piireissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin kuin poliittinen keskusta – eri asia kuin poliittinen puolue nimeltä Suomen Keskusta – olisi ainoa taho, joka olisi oikeasti demokraattisia arvoja kannattava.

      Poista
  2. Aikoinaan kun kookkaat, harteikkaat, vatsakkaat ja karvakkaat homomiehet kokivat hoikkaa karvattomuutta suosivan homojen valtavirtakulttuurin syrjivän heitä, he perustivat itselleen ns. karhu-alakulttuurin.

    Samoin oikeinajattelevaiston mielestä väärinajattelevat homot voisivat nyt perustaa vaikkapa Valkoiset Lihaasyövät Konservatiivihomomiehet Suomen Puolesta -alakulttuurin.
    Sen riennoissa eivät sitten hipit hilluisi eivätkä anarkistit askartelisi!

    VastaaPoista