lauantai 6. heinäkuuta 2024

S Edistykselliset tykkäävät puuttua vähemmän juutalaisten kokemaan rasismiin

Baddiel toteaa, että edistysmieliset puuttuvat herkästi – ja oikeutetusti – erilaisten vähemmistöjen kokemaan syrjintään ja rasismiin. Mutta kun on kyse juutalaisen vähemmistön kokemasta antisemitismistä, sitä ei oteta samalla tavalla vakavasti tai edes ymmärretä rasismiksi. Saatetaan puhua antisemitismistä ja erilaisista rasismin muodoista ikään kuin kahtena eri kategoriana.

Tämä on viime vuosina näkynyt erityisesti Labour-puolueen vasemman siiven piirissä Jeremy Corbynin puheenjohtajakaudella. Asia herätti Britanniassa niin suurta huolta, että Equality and Human Rights Commission teki tutkimuksen antisemitismistä puolueen piirissä ja totesi ongelman aidoksi.

[Näin oli lausuttu Vartija-lehdessä 7.7.2022 julkaistussa Mikko Ketolan kirjoittamassa artikkelissa Juutalaisia ei lasketa, joka on kirja-arvostelu David Baddielin kirjasta Jews don’t count.]

[Tässä sopii siteerata George Orwellin Eläinten vallankumousta (Animal Farm): "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset."]

4 kommenttia:

  1. Erilaisten sosialistien salaliittoteorioiden mukaan juutalaiset hallitsevat koko maailmaa.
    Mitenpä heitä voisi silloin sortaakaan vaikkapa rasismilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin.

      Mutta juutalaisia on periaatteessa sen verran vähän, että vaikea heidän olisi koko maailmaa saada hallittua, vaikka sitä haluaisivatkin.

      Poista
    2. Siksi se juutalaisten maailmanhallinta onkin niin salaperäistä, ettei se ilmene millään tavalla.
      Täytyyhän sen silti olla totta, kun niin moni salaliittoteoreetikko sen on meille paljastanut!

      Poista
    3. Mutta miten sitten liskoihmiset liittyvät tähän?!

      Poista