keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

S Maahanmuuttajien pisteytys

Sitten tulemmekin vaikeisiin asioihin? Voisiko pisteytyksessä ottaa huomioon myös ennustetun soveltuvuuden Suomeen, siis esimerkiksi koulutuksen ja lukutaidon? Ajatus on monelle punainen vaate, koska sen katsotaan luovan eriarvoisuutta. Työperäiseen maahanmuuttoon nuo kriteerit kuuluvat, mutta humanitääriseen maahanmuuttoon niillä ei pitäisi olla mitään asiaa.

Asialla on kuitenkin toinenkin puoli. Jos ajatellaan, että maalla on jokin pakolaisbudjetti, sen puitteissa Suomeen soveltuvia pakolaisia pystytään ottamaan paljon enemmän kuin Suomeen soveltumattomia. Tuollainen pakolaisbudjetti on olemassa, vaikka siitä ei erikseen päätettäisiinkään. Kuinka paljon vain ei olla valmiita voimavaroja tähän asiaan käyttämään. 

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old Manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran blogissa 1.8.2023 julkaistussa merkinnässä Maahanmuuton vaikeat kysymykset.]

2 kommenttia:

  1. Kanada pisteyttää maahanmuuttajiaan, joten Suomikin voisi.
    Mutta se edellyttäisi sitä, että kanadalaiset tulisivat tänne päättämään asiasta eikä Suomen yliopistojen stalinistisella ongelmajätteellä olisi asiaan mitään sanomista.

    Joten ei.
    Suomi ei voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitaisiin liittyä osaksi Kanadaa samalla sopimuksella, joka Quebecillä nykyään on.

      Poista