maanantai 8. heinäkuuta 2024

S "Suoraviivainen oikeus kunniattomuuteen vetoaa venäläiseen nopeammin kuin mikään muu"

Kuten Dostojevski kirjoittaa: ”Koko venäläinen vallankumouksellisuus perustuu kunniantunnon kiistämiseen. Meille kunniantunto on tarpeeton taakka, ja sellainen se on ollut läpi historian. Suoraviivainen oikeus kunniattomuuteen vetoaa venäläiseen nopeammin kuin mikään muu.”

Yksi ”riivaajista” toistaa: ”Uskomme ydin on kunnian vastakohdassa, julistamme avoimesti oikeutta olla epärehellinen.” Niinpä: ”Otamme käyttöön suurenmoisen juoppouden, suurenmoiset murhat, suurenmoisen vakoilun, suurenmoisen korruption…” Eikö tässä olekin peilikuva ”maailman demokraattisimman maan” yhteiskuntarakenteesta?

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 11.6.2024 julkaistussa Dmytro Dontsovin (1883-1973), ukrainalaisen kirjailijan ja nationalistisen liikkeen ideologin, kirjoittamassa artikkelissa Dostojevski bolševismin edelläkävijänä, jonka aiheen perustana on venäläisen kirjailijan Flodor Dostojevskin (1821-1881) romaani Riivaajat.]

[Kylläpä ne kovasti aina raiskaavat.]

[Itse pidän henkilökohtaisesti Dostojevskia enemmän toisesta venäläisestä kirjailijasta Leo Tolstoista (1828-1910), vaikka tämä tavallaan tulikin hulluksi vanhoilla päivillään.]

2 kommenttia:

  1. Sellaisia ovat moskoviittiörkit olleet siitä asti, kun kehittyivät itäslaavien sekoittuessa mongolivalloittajiinsa, jotka puolestaan olivat aiemmin seonneet turkkilaisiin heimoihin muodstaen tataarit.
    Lopputulos oli örkki, jolla on kaikki esi-isiensä huonot ominaisuudet vailla yhtään hyvää.

    VastaaPoista