torstai 13. kesäkuuta 2024

S Suomessa terveydenhuollon kustannukset ovat vielä maltillisia verrattuna muihin länsimaihin

Tavoite leikata terveydenhuollon kustannuksia olisi ymmärrettävä, jos terveydenhuolto olisi Suomessa kallista muihin maihin verrattuna. Me käytämme kuitenkin terveydenhuoltoon vähemmän rahaa suhteessa bruttokansantuotteeseen kuin muut länsimaat. Tämä siitä huolimatta, että vanhusten määrä on maassamme suurempi kuin noissa maissa, jotka käyttävät terveydenhuoltoon selvästi enemmän rahaa kuin Suomi. Tosin pieleen mennyt sote-uudistus on kaventanut Suomen kaulaa verrokkimaihin nähden.

[Näin oli lausuttu Osmo Soininvaaran blogissa 5.6.2024 julkaistussa merkinnässä HUSin hallitus pakotetaan rikkomaan lakia.]

[Voi mainita tässä yhteydessä, että nk. varsinaisten maahanmuuttajien nykyään jo suurehko määrä vie osaltaan rahaa julkiselta terveydenhuollolta maassamme. Suomi kotouttaa itsensä kuoliaaksi. Lisäksi voi mainita intensiivisen vimman, jolla virallinen Suomi pakottaa suomenkieliset koululaisensa ja opiskelijansa opiskelemaan mikroskooppisen pienen vähemmistön äidinkieltä. Sen opiskelu ei toki tarkoita sitä, että opettamisen tulokset olisivat hyviä tai edes välttäviä. Voi toki olla muitakin yhtä hyviä rahareikiä, jotka vievät resursseja perusterveydenhuollolta maassamme.]

2 kommenttia:

  1. Julkisen terveydenhuollon rahojen mahtavin kankkulankaivo lienee kuitenkin johtajattarien johtajattarien johtajattarien välttämättömyys, ja siksi niitä on saatava lisää Lisää LISÄÄ ja jokaiselle muhkea palkka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Aikoinaan olin ollut jonkin aikaa Maanmittauslaitoksessa töissä. Siellä tehtiin siihen aikaan jotain oikein, kun jonkin aikaa sieltä lähtöni jälkeen pikkupomojen määrää vähennettiin reilusti. Kuulemma. Entinen työkaverini oli kertonut.

      Poista