sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

S Akateemisessa maailmassa puhdasta mielipidekirjoittelua ja poliittista propagandaa kutsutaan tieteeksi

Rydman korostaa heti kirjan alussa, että historia on kertomus, ja niinhän se kirjaimellisesti onkin. Faktan ja fiktion raja on tunnetusti häilyvä, varsinkin nykyään, kun akateemisessa maailmassa puhdasta mielipidekirjoittelua ja poliittista propagandaa kutsutaan tieteeksi. Osittain tämä johtuu siitä, että Stalinin Neuvostoliitto selviytyi sodassa voittajien puolelle. 

[Näin oli lausuttu Jussi K. Niemelän blogissa 19.6.2024 julkaistussa merkinnässä Valtakunnassa ei kaikki hyvin, joka on arvio Sampsa Rydmanin teoksesta Valtakunta ‒ Vaihtoehtoinen historia.]

[Ikävä, etten itse tunne laajemmin suomalaista akateemista maailmaa.]

4 kommenttia:

  1. Näinhän tässä on käynyt, kun Imperialistinen Roistovaltio Moskovia sai II maailmansodan jälkeen Pahuuden Voittajan laakeriseppeleen verisille ohimoilleen ja alkoi soluttaa Lännen yliopistoja kulttuurimarxismilla.

    Nyt operaatio on valmis ja olisi Lännen aika romahtaa III maailmansodassa Varsovan Liiton panssarikiilojen jyrätessä Atlantin rantaan.
    Operaation aloittajaa vain ei enää ole eikä sen seuraajasta ole paljon mihinkään.

    Niinpä kypsä hedelmä tipahtikin islamismin käsiin yllättäen ja pyytämättä kuin Annukka Jätevuoren faksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs viisaana pitämäni henkilö on esittänyt viime aikoina eräällä keskustelupalstalla, että islamilaisen maailman viimeaikainen islamisoituminen on seurausta islamin heikentyneestä asemasta eli kyseessä olisivat kuolinkouristusten alut. Toivon analyysin pitävän paikkansa.

      Poista
    2. Sinänsä loogista, samoinhan Natsi-Saksan terrori omaa kansaa kohti kiihtyi sodan loppua kohden saavuttaen lopulta suorastaan psykoottisia ilmentymiä.

      Poista