tiistai 25. kesäkuuta 2024

S Islam ei ole ainakaan Saudi-Arabiassa joutunut luopumaan pronssikautisista asenteistaan

Uskonnot ovat valta- ja kontrollijärjestelmiä dogmeineen, harameineen ja halaleineen. Kristinusko on joutunut taipumaan muun yhteiskunnan kehittymisen myötä. Islam ikivanhoine perinnetapoineen, olivat ne miten julmia ja typerryttäviä hyvänsä, ei ole sen hallitsemissa maissa ja kulttuureissa. Saudi-Arabia on islamilainen teokratia, joka ei ole edes yhteiskunta, koska mikään ei ole yhteistä, koska koko maa on käytännössä aikoinaan vallan kaapanneen kuningasperheen omaisuutta. Islamilainen pakko kyllä on yhteistä, mutta pääasiassa naisille. Miehille se suo vapauksia: pukeutua länsimaalaisittain, ottaa halutessaan neljä vaimoa, viedä vaimonsa hankkiman omaisuuden omiin nimiinsä, käyttää väkivaltaa ja vaikka tappaa vaimo tai tytär, jos katsoo tämän häpäisseen perheen. 

[Näin oli lausuttu Suomen Vapaa-ajattelijoiden sivuilla joskus julkaistussa Yki Räikkälän kirjoittamassa artikkelissa Pako maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole naisille, joka on kirja-esittely Rahaf Mohammedin kirjoittamasta kirjasta Kapinallinen – pako Saudi-Arabiasta vapauteen.]

[Tuollaisen menon arvostelusta saa kyllä helposti islamofoobikon maineen nykymaailmassa.]

2 kommenttia:

  1. Saudi-Arabia on ollut ja on edelleen islamin kantamaata, miksikäs sen tarvitsisi miksikään muuttua vahvimmalla kotialueellaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Onneksi sentään öljyn tuotantohuippu lienee jo ohitettu.

      Poista