perjantai 14. kesäkuuta 2024

S Afrikassa ollaan suvaitsemattomia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet (työ)elämässä toteutuvat usein vielä heikosti. Monessa Afrikan maassa hallinto väittää suvaitsevaisuuden olevan länsimaista hapatusta, vaikka todellisuudessa juuri siirtomaaherrat veivät suvaitsemattomuuden mantereelle.

[Näin oli kuulunut tiivistelmä Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskuksen SASK:n blogissa 16.5.2024 julkaistussa merkinnässä Olisiko jo aika päästää irti siirtomaaherrojen ajattelutavasta ja kunnioittaa ihmisoikeuksia?.]

[Mutta eikö suvaitsemattomuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan mustassa Afrikassa ole nimenomaan mustan Afrikan omaa kulttuuria, kun ihmiset siellä melko yleisesti nykyään eivät kannata suvaitsevaisuutta heitä kohtaan, kun taas länsimaissa alkuasukkaat melko yleisesti tätä nykyä kannattavat? Toisaalta ei myöskään ei-mustan Afrikan maissa pahemmin kannateta suvaitsevaisuutta heitä kohtaan.]

2 kommenttia:

  1. Suvaitsemattomuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kohtaan on Mustassa Afrikassa nimenomaan Mustan Afrikan omaa kulttuuria.
    Vaan yritäpä selittää se näille solidaarisille Tarja-tädeille;
    niille kaikki Paha tässä maailmassa on lähtöisin vain ja ainoastaan valkoisesta heteromiehestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Valkoisia vastaan suunnattuna tuollainen asenne on rasismia, ja heteroseksuaalisia miehiä kohtaan suunnattuna varsin leimaavaa.

      Poista