lauantai 22. kesäkuuta 2024

S Muslimilapset oppivat pienestä pitäen, että pojat ovat arvokkaampia kuin tytöt

Patriarkaalisessa kulttuurissa lapset kokevat usein väkivaltaa myös kotonaan. Hierarkia on jyrkkä, ja vanhempien totteleminen on tärkeää. Mansourin mukaan kyse on nimenomaan kuuliaisuudesta, vaikka siitä puhutaan usein kunnioituksena.

Lapset oppivat pienestä asti, että pojat ovat arvokkaampia kuin tytöt, tai vähintäänkin heillä on eri roolit. Siinä piilee Mansourin mukaan syy siihen, miksi osalla muslimitaustaisista lapsista on sopeutumisvaikeuksia eurooppalaisessa yhteiskunnassa.

Islamilaisessa kulttuurissa äiti on jalustalla. Tämä on Mansourin mukaan edelleen valtava tabu, jonka murtamisesta päästäisiin myös ratkaisuihin.

”Äidin rooli ja sen romantisointi on myrkyllisimpiä asioita tässä kulttuurissa.”

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 5.7.2023 julkaistussa Hanna Mahlamäen kirjoittamassa artikkelissa ”Tietenkin kyse on kulttuurista” – Ahmad Mansour kertoo, mistä katujen väkivalta johtuu.]

4 kommenttia:

  1. Näin kertoi myös muslimi työkaveri 3.pojan isä. MUTTA, vaimon mielipide on tärkeämpi kuin ei muslimin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä musliminainen saa mennä yleisimmän käytännön mukaan naimisiin ei-muslimin kanssa. Kun ei-muslimit käsitetään ali-ihmisiksi, eikä ali-ihminen saa olla perheen pää.

      Poista
  2. Miten jalustalla se äiti lie todellisuudessa on:

    ennemmän on kuultu sellaista, että isän ollessa kotona hänen sanansa on pojalle laki, mutta isällä on kolme muutakin kotia, joissa hän asuu vuorotellen ollen vääruskoisen virallisesti naimisissa yhden vaimonsa kanssa;

    kolme muuta vaimoa ovat vääräuskoisen virallisesti "yksinhuoltajia".

    Kun muslimipoika täyttää kymmenen, hänen ei tarvitse enää kuunnella äitiään, vaan on peheen pää isän ollessa poissa.

    VastaaPoista