perjantai 21. kesäkuuta 2024

S Soininvaara: Vapaa maahanmuutto tuhoaa hyvinvointivaltiot

Pakolaissopimus pitäisi siis uusia. Se ei tarkoita, että siitä pitäisi tehdä löysempi vaan että siitä pitäisi tehdä tähän aikaan sopiva.

On täysin mahdotonta, että kuka tahansa voisi halutessaan muuttaa eurooppalaisiin hyvinvointivaltioihin niiden sosiaalietuuksista nauttimaan. Tulijoita olisi tulvaksi asti, ja siihen ne hyvinvointivaltiot kaatuisivat. Tiukat kriteerit pitäisi humanitääriselle maahanmuutolle siis olla.

Hakijat pitäisi pisteyttää, sen sijaan, että käytetään joitakin on/off ‑kriteerejä. Pisteytys on huonossa huudossa, mutta tuollainen on/off ‑kriteeristö on sekin muutettavissa pisteytykseksi. Jos näin tehdään, huomattaan kuinka huono se on. Kohtuuttomuus tulee siinä, että jos hakija täyttää kaikki kriteerit melkein, mutta ei yhtään ihan, hän ei pääse, koska ohi menevät ne, jotka täyttävät yhdenkriteerin nipin napin.

[Näin oli lausuttu Osmo Soininvaaran blogissa 1.8.2023 julkaistussa merkinnässä Maahanmuuton vaikeat kysymykset.]

3 kommenttia:

 1. Pelkäänpä pahoin, etteivät ne pakolaissopimusten rukkaamiset taitaisikaan sitten kelvata O.D.Vaaralle, vaan ne olisivat mitäs muutakaan kuin rassissmia.

  VastaaPoista
 2. Näin voi ollla. Vihreistä ei tiedä. Muuten olen sitä mieltä, että punamultasote on susi. Puretaan pois. Espoo päätti jo luopua onnettomasta apotti järjestelmästä, vaikka se maksaakin.

  VastaaPoista
 3. Nykyisessä sotejärjestelmässä on paljon parannettavaa ja korjattavaa.

  Onneksi paikka paikoin Euroopassa jo maahanmuuttokriittisiä voimia on enemmänkin. Pitäisi vain saada potkittua niistä pois Putin-myönteiset voimat.

  VastaaPoista