sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

S Facebook ei useinkaan poista alustaltaan selviä rahahuijauksia, osa 2

 Suuri osa Facebookissa ja Instagramissa tehtävistä huijauksista tapahtuu ”sponsoroiduilla viesteillä” eli mainoksilla. Tyypillisiä huijauksia ovat julkisuuden henkilöiden nimissä tehdyt sijoitushuijaukset, jotka on usein väärennetty uutisiksi.

[...]

– Tarkastimme ilmiantamasi mainoksen ja totesimme, että se ei riko mainosnormejamme. – – Jos olet eri mieltä päätöksestämme olla poistamatta mainosta, voit pyytää tarkistusta asiaan.

IS teki jatkoilmiannon jokaisesta mainoksesta. 10 valituksesta 3 tuli uusintatarkistuksesta takaisin puhtain paperein. Näissä tapauksissa Facebook tarjoaa käyttäjälle mahdollisuudeksi omien mainosasetusten säätämistä tai asian riitauttamisen oikeudessa.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 19.5.2024 julkaistussa artikkelissa Ilmiannoimme 10 Facebook-huijausta – sitten törmäsimme todella vasten­mieliseen ilmiöön.]

[Rahaa vievät huijaukset ovat minulle tärkeä syy siihen, että kannatan sitä, että ei-kaupalliselta pohjaltakin toimivien sosiaalisen median alustojen tulee hankkia riittävä rahavirta siihen, että ne voivat poistaa selviä huijauksia. Tarvitaan jonkin verran myös palkattuja työntekijöitä asiaa hoitamaan.]

2 kommenttia:

  1. Kapia se Vaspuukikin sitten hyötyy niistä huijauksista, kun ei viitsi niihin puuttua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Kyseessä on yksi portinvartijayhtiöistä. Sillä on varaa seisoa kuurona ja mykkänä, kun tavalliset ihmiset kertovat sille palvelun ongelmista.

      Poista