lauantai 2. maaliskuuta 2024

S Venäjän armeijan Neuvostoliiton aikainen sotilaallinen taktiikka

Mediazonan seuranta mahdollistaa kuolleiden jaottelun ikäluokan, kotikunnan sekä kuolinajan perusteella. Ajankohdista näemme milloin Venäjän armeija on puskenut suurhyökkäyksen voimin esim. tammi-helmikuussa 2023. Tänä vuonna tuollainen rynnäköinti liha-aaltoina ukrainalaisten asemiin tapahtui näyttävästi Avdiivkan kohdalla. Viikosta toiseen näin drone-videoita joissa venäläiset panssarivaunut ja kuljetusvaunut vyöryvät jonossa kohti puolustajien asemia. Vaunut räjähtävät yksitellen miinoihin, PST-ohjuksiin tai tykistötuleen. Jalkaväki jatkaa eteenpäin, joutuen rypäleammusten sirottelemaksi, lennokkipommien kohteiksi tai juoksuhaudoissa odottavien ukrainalaisten ampumiksi.

Tätä järjetöntä joukkojen tuhlaamista toistui yhä uudelleen ja uudelleen.[...]

[Näin oli lausuttu Juha Leinivaaran Paholaisen asiaa ajamattomassa Paholaisen asianajaja -blogissa 26.2.2024 julkaistussa merkinnässä Venäjän tappiot Ukrainassa.]

[Nykyään on tietysti huomattavaa se, että jos aseistukseltaan ja lukumääriltään samanvahvuiset yhtymät ottavat yhteen sodassa, mutta toinen näistä koostuu vapaudessa kasvaneista sotilaista ja toinen epävapaudessa kasvaneista, niin edellinen todennäköisesti voittaa.]

[Napoleon Bonaparten voittojen selityksenä yli 200 vuotta sitten saattoi olla ylipäällikön sotilaallisen nerokkuuden lisäksi se, että Ranskassa vallankumouksen ansiosta sotilaita kohdeltiin enemmän kansalaisina kuin tykinruokana...]

[Vapaudella on paitsi hintansa niin myös voimansa.]

2 kommenttia:

 1. Ukrainan sotataidossa on myös mainittu esiintyvän vähän turhan suurissa määrin vanhaa neuvostoaikaista hyökkäystaktiikkaa rynnätä aukean yli suoraan päälle.

  Toinen seikka on erään suomalaisen vapaaehtoisen mainitsema hurmoshenkisyys, samankaltainen kuin vänrikki Stoolin tarinoissa:
  "Hurraa, nyt kuollaan herroiksi kaikki!"

  Siinä missä länsimaalainen sotilas näkee tulleen aika irtautua taistelusta ja perääntyä uudelleenryhmittymiseen saattaa ukrainalainen kaivaa vain saappaanpohjansa syvemmälle juoksuhaudan pohjaan.
  Hänen mentaliteettiinsa mahtuu silloin vain joko torjua tuo vihollisen hyökkäys tai kaatua ylpeästi sitä torjuessaan.

  Kumpikin toimintatapa aiheuttaa tarpeettoman suuria tappioita, joskaan ne eivät onneksi ole kaikkien ukrainalaisten ainoaa sotataitoa.

  VastaaPoista