maanantai 11. maaliskuuta 2024

S Venäjällä tarvittaisiin uutta Mussolinia, joka saisi junat kulkemaan ajallaan

Tänä vuonna junaliikenne on alkanut takkuilla myös Venäjällä. Kauko- ja lähijunissa on ollut tammikuussa pitkiä viivästyksiä teknisten ongelmien vuoksi.

Vakavin tilanne sattui tammikuun alussa Nižni Novgorodista Moskovaan matkalla olleessa Lastotškassa, kun vaunuista katkesi sähkö ja lämmitys lakkasi toimimasta. Kolmisensataa ihmistä värjötteli jäisessä junassa, kun ulkona oli pakkasta 27 astetta. Moskovaan juna saapui 2,5 tuntia myöhässä. Osa matkustajista tarvitsi sairaanhoitoa.

Venäjän rautatieyhtiö RŽD ei ole kertonut vikojen syytä, mutta niiden epäillään johtuvan länsimaisten varaosien puutteesta.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 22.1.2024 julkaistussa Jenni Jeskasen kirjoittamassa kolumnissa Venäjälläkin junat ovat alkaneet myöhästellä, vaikka ennen ne kulkivat minuutilleen aikataulussa.]

[Niin että kyllä Venäjällä tarvittaisiin uutta Mussolinia, joka saisi junat kulkemaan ajallaan.]

2 kommenttia:

  1. Mussolinin lisäksi Moskoviaan tarvittaisiin varmaan myös henkilökuntaa, joka laittaisi ne junat kulkemaan aikatauluissaan il Ducen käskyjen mukaan.
    En tiedä mahtoiko junien aikataulussa pysyminen kiinnostaa Stalinia, kunhan ne junat joskus tulivat perille ja enimmäkseen oikeille asemille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Venäjän sisällissodan aikana itse asiassa Lenin lähetti Stalinin Etelä-Venäjälle pistämään rautatieyhteydet kuntoon. Kun nämä olivat menneet epäkuntoon anarkistisen komiteahallinnon seurauksena.

      Poista