keskiviikko 13. maaliskuuta 2024

S Ulkomaalaistaustaiseen rikollisuuteen liittyvä uutisointi

Toinen ”hauska” ilmiö on erilaiset kommentointiin liittyvät asiat. Tyyppiesimerkkinä vaikkapa ulkomaalaistaustaiseen rikollisuuteen liittyvä uutisointi. Sen lisäksi että ulkomaalaistaustaisuudesta ei artikkelissa puhuta halaistua sanaa, lisätietojen kertominen estetään myös kommentoijilta joko päästämällä läpi vain toimittajan ideologiaa vastaavia kommentteja tai poistamalla kommentointimahdollisuus kokonaan. Toki mediatalolla on oikeus tehdä alustallaan mitä huvittaa, mutta tällä tavalla perseilemällä otetaan jälleen hittiä integriteetille. Tavallinen tuulipuku taas ihmettelee, että miksi uutinen on kirjoitettu tähän tyyliin mainitsematta sitä olohuoneen virtahepoa, joka kaikissa tilastoissa näkyy. Luottamus mediaan ei taaskaan ainakaan lisääntynyt. 

[Näin oli lausuttu liberaalin Janne Paalijärven blogissa 6.10.2023 julkaistussa merkinnässä Syy valemedioiden olemassaoloon löytyy etupäässä toimittajien peilistä.]

2 kommenttia:

 1. Ainakaan Ilja Janitskin-vainaan MV-Lehteä ei koskaan saatu kiinni ulkomaalaisasioista valehtelemisesta;
  asiavirheitä tuli haroin, ja Ilja korjasi ne saman tien.
  Tästä nykyisestä UMV:stä ei pitäisi enää edes puhua samaan aikaan Iljan julkaisun kanssa.

  Valtamedia puolestaan valehtelee estottomasti Hell-Sinkin Totuus ja YLEnanto reippaasti kärjessä ja maakuntalehdistö kannoilla peesaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa UMV:tä. Tavallista, tai entistä, paksumpaa kyllä.

   Taas kun normilehdessä oma Tie, totuus ja elämä on tärkeää, voidaan liberalismistakin luopua.

   Poista