perjantai 22. maaliskuuta 2024

S Ulkoparlamentaristinen kiristys

Jos en hyväksy hallituksen linjaa, en voi silti rangaistuksetta protestoida hallitusta vastaan tallomalla naapurin kukkapenkkiä. Poliittisissa lakoissa on se vika, että kärsijänä on usein syytön kohde, vähän kuin se naapuri kukkapenkkeineen.

Joidenkin avainalojen kiristysvoima on kohtuuton. Jos kymmenet junansuorittajat Helsingissä perustaisivat villin ammattiliiton ja ilmoittaisivat pysäyttävänsä Suomen junaliikenteen, jos hallitus ei tanssi heidän pillinsä mukaan, me tuskin hyväksyisimme sitä. Ei tosin hyväksyisi rautatieläisten liittokaan vaan antaisi murtaa lakon.

Kohtuuttoman kiristyksen käyttäminen ei ole hyväksyttävää. AKT on käyttänyt kiristysasettaan tavalla, joka vahvasti puoltaa poliittisten lakkojen rajoittamista. Ei myöskään palkkojen määräytyminen kiristysaseen tehon mukaan ole oikeudenmukaista.

[Näin oli lausuttu Vihreiden Grand Old Manin (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaaran, jota olen tavannut ainakin välillä kutsua diminutiivisesti puutarhatontunkuvatukseksi, blogissa 15.3.2024 julkaistussa merkinnässä Työmarkkinajumi 5: demokratia vai ulkoparlamentarismi?.]

[Soininvaara ainakin ymmärtää jotain yhteiskunnan ja talouden toiminnasta.]

2 kommenttia:

  1. Ei ole lakon murtamista ryhtyä vaadittaviin toimiin laillista hallitusta vastaan kapinaan ryhtyneitä terrorijärjestöjä kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät nämä kovin pahaan terroriin kuitenkaan ole vielä ryhtyneet.

      Poista