perjantai 29. maaliskuuta 2024

S Kannattaisi lopettaa köyhyyttä ylläpitävät talouden rakenteet maailman tasa-arvoistamiseksi

Tehdään kuitenkin tasapuolisuuden nimissä toinenkin ajatuskoe. Oletetaan, että köyhillä mailla olisi keinonsa antaa meille samalla mitalla takaisin.

Miltä maailma näyttäisi, jos ne tilkitsisivät kertaheitolla kaikki etelästä pohjoiseen suuntautuvat rahavirrat ja ”kehitysapu” köyhistä maista rikkaisiin loppuisi?

”Me oltaisiin suuressa kriisissä. Hinnat nousisivat reippaasti. Ei kyettäisi ylläpitämään tätä elintasoa, tuotteita ja kulutusta. Pitäisi palata taas pohtimaan keskenämme, kuka hoitaa, kuka tekee tuotteet. Vaatisi aika isoja rakenteellisia muutoksia yhteiskuntaan”, David Korpela summaa.

”Jos muuttaisimme köyhyyttä ylläpitävät talouden rakenteet, köyhät maat pystyisivät paremmin nousemaan tasavertaisiksi kumppaneiksi ja tuottamaan itse vaurautta”, sanoo Mika Välitalo.

Tarve kehitysyhteistyölle loppuisi. 

[Näin oli lausuttu Maailman kuvalehdessä 15.2.2023 julkaistussa Karoliina Knuutin kirjoittamassa uutisartikkelissa Kehitysapua köyhiltä rikkaille – hyödymmekö köyhistä maista enemmän kuin ne hyötyvät avustamme?.]

2 kommenttia:

  1. Mitähän ne sieltä köyhästä Etelästä tänne sitä elättävään Pohjoiseen suuntautuvat rahavirrat oikein mahtavat olla?
    Nämä herrat näyttävät olevan nyt uponneet niin syvälle omiin viherharhoihinsa, että ovat menettäneet kaiken todellisuudentajunsa.

    VastaaPoista