sunnuntai 24. maaliskuuta 2024

S Monelta yritetään nykyään kieltää poliittinen vaikuttaminen

Radikaalioikeistolaisessa Partisaani-verkkolehdessä joku kirjoitti ansiokkaan artikkelin terroristisen toiminnan vaaroista. Olen samaa mieltä: tietenkin on parempi, jos itselle tärkeitä asioita voidaan edistää rauhanomaisin ja demokraattisin keinoin. Mutta jos se ovi on suljettu jopa radikaalimpien oikeistolaisten ”valeoppositioksi” nimittämiltä perussuomalaisilta, miten ihmeessä he itse voisivat koskaan saada poliittista valtaa? Kysymykseni on vilpitön ja haluaisin löytää siihen vastauksen, sillä en tietenkään haluaisi kenenkään käyttävän väkivaltaisia keinoja yhteiskunnallisen muutoksen tavoittelussa. Niin kauan kuin vastausta ei löydy, uskon vastaavien tapausten vain lisääntyvän.

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 25.7.2023 julkaistussa M. A. Meretvuon kirjoittamassa artikkeleita Kysymyksiä ja vastauksia kiihtymisestä.]

[PS. Asiaan jotenkin varmaan liittyy blogikirjoitukseni Demokratian kahdeksan etua verrattuna diktatuuriin.]

2 kommenttia:

 1. Kun verkkolehden nimi on "Partisaani", kaipa heidän mielessään sitten liikkuu jonkinlainen sissisota, joka romahduttaisi Suomen tasavallan heidän käsiinsä.
  Sen alkamista saanemme vielä odotella, eikä kannata pidättää hengitystä sen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Toivottavasti demokratiamme kestää hitaan talouskasvun ajan.

   Kommunistienkin toimenpideohjelmaan kuului sama asia eli se, että ajetaan yhteiskuntaa romahdusta kohti ja otetaan valta omiin käsiin sitten, kun aika on kypsä eli kun ollaan "vallankumouksellisessa tilanteessa".

   Suomen kommunistit melko hyvin kyllä onnistuttiin kesyttämään ottamalla heidät mukaan käyttämään poliittista valtaa. Siinä vaiheessa he ehkä jo tiesivätkin, että Suomessa oli ollut jo pitkään voimassa kahdeksan tunnin päivittäinen työaika.

   Poista