keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

S Perussuomalaisten kannattajat saattavat olla pettyneitä

Oli kyse sitten maaseudun peräkammarinpojista, kaupunkien nuorista vihaisista miehistä, ideologisesti ahdistavassa ympäristössä toimivista akateemisista pätkätyöläisistä, epäreilun kilpailun uhkaamista pienyrittäjistä tai suoraan monikulttuurisesta väkivallasta kärsivistä, yhteistä on turvallisuuden ja jatkuvuuden tarve.

Pettämällä lupaukset tästä turvallisuudesta persut ajaa hyvää vauhtia äänestäjänsä joko nukkumaan, pölhöradikaaleihin ääriliikkeisiin tai takaisin entisten puolueidensa taakse. Tilanteen korjaaminen voi osoittautua vaikeaksi, sillä vastoinkäymisiä kokeneet globalisaation häviäjät ovat jo valmiiksi kyynisyyteen taipuvaisia. Nyt tuo kyynisyys saa entistä enemmän reaalista katetta. 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 17.12.2023 julkaistussa Ilkka Auran kirjoittamassa kolumnissa Perussuomalaiset ja julkinen talous.]

[Olen kuitenkin saanut sen käsityksen, että tällä hetkellä ainakin Perussuomalaiset pärjää mielipidetiedusteluissa hyvin.]

2 kommenttia:

  1. Itsekin ihmettelen miten PS menestyy gallupeissa näin hyvin, kun äänestäjille luvattu on käytännössä kokonaan pitämättä, mutta KaKo on saanut kaiken haluamansa paljolti rahaministeri Riikan tuella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KaKolla on paljon pitempi aika ollut oppia politiikan tavoille kuin Persuilla.

      Poista