keskiviikko 16. elokuuta 2017

S Kun kysytään raiskaustilastoista, niin vastataan sitten

Hesari otsikoi: Irakilaisten tekemiksi epäiltyjen seksuaalirikosten määrä rajussa kasvussa – Miksi he ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa ja mitä ilmiölle voisi tehdä?

Asiaan sopivasti liittyen tuore valitettava tapaus Kajaanista, josta ei kuitenkaan vielä ole tietoa oliko kyseessä irakilainen vai jostain muusta sivistyksen alapuolelle jääneestä maasta lähtöisin oleva tekijä. Mutta siis. Viime vuonna oli yhteensä 90 raiskausta, jossa epäilty oli Irakin kansalainen. Samaan aikaan Suomen kansalaisia oli epäiltynä 560. Seksuaalisten ahdistelujen osalta tilanne on 54 - 174. Lasten seksuaalisen hyväksikäytön osalta 60 - 700. Kaikki yhteen laskien Irak 204 - Suomi 1434. Suhdeluku on noin seitsemänkertainen. Suomalaisia on reilut viisi miljoonaa. Jos todennäköisyys olisi sama, Suomessa olisi noin 750 000 irakilaista.

Eikä tässä ole missään nimessä koko totuus. Suomen kansalaisissa on valitettavasti monia irakilaisia, jotka ovat saaneet vääryydellä Suomen kansalaisuuden. Ynnä muita vastaavia. Sen sijaan Irakin kansalaisissa ei liene yhtään suomalaista. Osa Suomen saldoon lasketuista rötöksistä on siis "suomalaisten" tekemiä. Ynnä onko kovin usein kuultu, että irakilaiset naiset olisivat tehneet irakilaisista miehistä rikosilmoituksia? Nämä puuttuvat ylivoimaiselta valtaosaltaan saldosta. Jos joku uskoo, että irakilaismiehet eivät pahoinpitele irakilaisnaisia, niin en yhtään ihmettele että nigerialaiset saavat kirjeillään rahaa.

Mutta vastaukset otsikon kysymyksiin:
K: Miksi irakilaiset ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa?
V: Oikein vastanneiden kesken arvotaan tuomioita lähimmässä käräjäoikeudessa.
K: Mitä ilmiölle voisi tehdä?
V: Hyvää matkaa!

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 16.5.2017 julkaistussa merkinnässä Uutiskatsaus 22/2017.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti