maanantai 12. elokuuta 2024

S Varapresidentti Kamala Harris kuuluu Yhdysvalloissa "naiset"-nimiseen vähemmistöön

Intialaisen äidin ja jamaikalaisen isän lapsi Harris edustaa itse vähemmistöjä senkin edestä: naisia, mustia ja aasialaisia – ihmisryhmiä, joita ei olla Yhdysvalloissa totuttu näkemään käyttämässä korkeinta poliittista valtaa.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 6.8.2024 julkaistussa Elina Saarilahden kirjoittamassa artikkelissa Miksi Kamala Harris valitsi juuri Tim Walzin? Tutkija Maria Lindén arvioi.]

[Mutta täytyy kuitenkin kysyä, että ovatko naiset todella vähemmistö edes Yhdysvalloissa. Olen haistavinani, että artikkelissa yksilö lasketaan kuuluvaksi "vähemmistöön", jos hänen osapopulaatiollaan on vähemmän poliittista valtaa kuin "enemmistönä" olevalla osapopulaatiolla. Mutta aikuisen oikeasti: jos itse kuuluu väestönosaan, jota on tarkasteltavasta populaatiosta määrällinen vähemmistö, niin vain silloin ihminen kuuluu oikeasti vähemmistöön. Eihän tällaisissa asioiden poliittisissa uudelleenmäärittelyissä ole mitään tieteelliseksi kutsuttavaa mukana.]

2 kommenttia:

  1. No kun nämä Tutkija-Maisat kokevat itsensä jotenkin erinomaisen alistetuiksi länsimaalaisina naisina, joita kaikki valkoiset heteromiehet sortavat.
    Kun niille aletaan osoittaa kaikkia niiden nauttimia erioikeuksia ja vapauksia vailla vastuita ja velvollisuuksia, ne saavat naiskoliikkikohtauksen josta ei loppua tule:
    "Taas Isot Pojat kiusaa koska olen Tyttö!!!"

    VastaaPoista