lauantai 24. elokuuta 2024

S Ikään kuin Trump olisi enemmän työläisten puolella kuin Harris

Kumpikin ehdokkaista edustaa hieman erilaista amerikkalaisuutta.

– Harrisin voi sanoa edustavan koulutettua, vasemmalle kallellaan olevaa keskiluokkaa ja Trump työtätekeviä, konservatiivisia amerikkalaisia, Penttilä summaa.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 23.8.2024 julkaistussa Riikka Kajanderin kirjoittamassa uutisartikkelissa Harrisin puhetta hehkutetaan: ”Tällä viikolla olen sitä mieltä, että Harris voittaa”, sanoo Risto E.J. Penttilä.]

[Mä nyt en kuitenkaan voi sanoa mielipiteeni olevan, että miljardööri Donald Trump on enemmän työläisten puolella kuin Kamala Harris. Kummatkin Yhdysvaltain pääpuolueista, Republikaaninen ja Demokraattinen puolue, vaikuttavat sen sijaan olevan kapitalistien salajuonia.]

2 kommenttia:

  1. Trumpin äkkiväärä mölykäyttäytyminen on juurikin suunnattu konservatiiviselle työväenluokalle häivyttämään mielestä, että kyseesä on miljardööri.

    Vasemmistomedia uskottelee sen olevan Trumpin normaalikäyttäytymistä.
    Silti sekin on joutunut myöntämään mm. itsensä tasavallan presidentti Sauli Väinämön suulla, ettei Trump ole kahdenkeskisessä keskustelussa lainkaan samanlainen kuin julkisuuskuvansa, vaan asiallinen ja asiakeskeinen.

    Eipä silti, olen kohdannut ihmisiä jotka ovat olleet vakuuttuneita, ettei Htler kyennyt keskustelemaan lainkaan vaan pelkästään huusi silmät päässä seisten.
    Kun olen kysynyt, miten he sitten ajattelevat Hitlerin voineen tehdä sellaisen poliittisen uran kuin teki, he joko eivät tiedä tai sitten tietävät että sehän kaappasi vallan niillä natsijoukoillaan ja huusi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo. Trumppi on sosiaalisesti taitava, mutta voi silti olla, että hänelle olisi tehnyt hyvää istua yksi kausi kunnanvaltuustossa ennen korkeampaan politiikkaan ryhtymistä.

      Suomalaisessa junanvaunussahan on salaa nauhoitettu ainoa nykypäivään asti säilynyt näyte Adolf Hitlerin normaalista puheäänestä. Hilleri oli silloin käymässä onnittelemassa marsalkka Mannerheimia tämän korkeasta iästä. Vierailu oli tapahtunut suhteellisen yllättäen, ja Hillerin lentokoneen laskutelineet syttyivät pyörien osuttua maahan tuleen. Onneksi eräs suomalainen sotilas osasi sammutustoimenpiteet.

      Mainitsemaani ääninäytettä hyväksikäytti paljon myöhemmin sveitsiläinen näyttelijä Bruno Ganz (1941–2019) opetellessaan puhumaan kuten Hitler, kun hänen piti näytellä tätä elokuvassa Perikato.

      Poista