perjantai 30. elokuuta 2024

S Biden, Trump, Republikaanit ja Demokraatit ovat näissä asioissa samaa mieltä

Biden käytännössä jatkoi Trumpin aloittamaa hyvin protektionistista kauppapolitiikkaa, se on yksi asia. Toinen asia on se, että Trump toi Kiinan Yhdysvaltojen ulkopolitiikan keskiöön. Biden on jatkanut sitä, Hautala toteaa.

Kertakaikkisten käänteiden sijaan nähtävissä on isoja jatkuvuuksia poliittisten leirien agendoista riippumatta. Molemmissa puolueissa on vahvalla näkemys amerikkalaisen teollisuuden suojelemisesta ja investointien hankkimisesta.

– En näe, että meille keskeisissä asioissa on välttämättä kauhean isoja muutoksia tulossa, diplomaatti sanoo.

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 29.8.2024 julkaistussa Ella Kivisaaren kirjoittamassa uutisartikkelissa Väistyvä suurlähettiläs kertoo: Tätä suomalaiset eivät ymmärrä USA:sta.]

[Minusta kummallakin Yhdysvaltain pääpuolueella on kannattajina paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat huolissaan omasta toimeentulostaan. Miten vaikea toimeentuloon liittyvissä asioissa olisi näiden puolueiden sitten lyödä edes väliaikaisesti hynttyyt yhteen? Ovathan puolueilla myös nämä tässä mainitut asiat yhteisinä arvoina.]

5 kommenttia:

  1. Kapia ne lehmäkaupat (eli "lehmänkaupat", ei lehmä mitään kauppoja tee!) tunnetaan USAssakin, mutta sikäläinen vasemmisto on tahallaan vetänyt polarisaation siihen pisteeseen, ettei yhteistyötä ole odotettavissa.

    Päinvastoin odotettavaa on, että mikäli Trump valitaan, demarit tekevät kaikkensa sabotoidakseen hänen jokaikisen POTUS-toimensa vaikka ne olisivat miten hyödyllisiä.
    Sellainen kiimaraivo siellä on ollut päällä siitä asti kun Hillarysta ei tullutkaan POTUSta.

    VastaaPoista
  2. Piti olla tietysti:
    -- lehmäkaupat (ei "lehmänkaupat"--).

    VastaaPoista
  3. Hankalaa tuollaisella kaikin puolin suurikokoisella ja taloudellisesti ja sotilaallisesti vahvalla maalla, että heillä on sitoumuksia joka suuntaan, ja kaikki maksaa. Kaikki tähänastinen voidaan myös romuttaa hetkessä.

    ...George Orwell oli nimittänyt sellaista, että politiikassa toimitaan ennen kaikkea arvovaltakilpailun ehdoilla, "nationalismiksi". Hän olisi ilmeisesti mielellään keksinyt käyttämälleen käsitteelle paremman nimen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se kyllä nationalismia ole, paremminkin sukua nollasummapelille:
      tarve tehdä politiikkaa kahmien itselle niin paljon kuin mahdollista, koska koetaan että kaikki se mikä on itsellä on pois vastapuolelta ja kääntäen.

      Poista
    2. Joo. Kaikki me varmaan olemme sitä mieltä, että kyseessä on huono termi, kun sitä käytetään viittaamaan tähän asiaan.

      Poista