perjantai 16. elokuuta 2024

S Islamista luopuminen tai ateistiksi julistautuminen on silkka itsemurha Saudi-Arabiassa

Kunniasäännökset kunniamurhineen ovat meille jo tuttuja. Saudi-Arabiassa tehdään suunnilleen samoja asioita, joita länsimaissakin tehdään ja kaikki tietävät sen. Mutta jos jää kiinni, on kunniatuomio armoton edelleen. Jos tyttö ja poika rakastavat toisiaan ja jäävät tästä kiinni, molemmat usein surmataan. Islamista luopuminen tai ateistiksi julistautuminen on silkka itsemurha. Saudi-Arabiassa on runsaasti ateisteja, mutta he ovat sitä vain omassa sisimmässään. 

[Näin oli lausuttu Suomen Vapaa-ajattelijoiden sivuilla joskus julkaistussa Yki Räikkälän kirjoittamassa artikkelissa Pako maasta, jossa ihmisoikeudet eivät ole naisille, joka on kirja-esittely Rahaf Mohammedin kirjoittamasta kirjasta Kapinallinen – pako Saudi-Arabiasta vapauteen.]

[Ei tämän blogimerkintäni otsikon mukainen toiminta ole yksilölle kovin terveellistä myöskään muissa islamilaisissa maissa.]

4 kommenttia:

  1. Mutta kun suomalainen vasemmistolainen vallasnainen menee Saudi-Arabiaan, hän pukeutuu säkkiin ja ihastelee islamin ihanuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta jos kristinusko alkaisi vaatia naisilta säkkiin pukeutumista, niin se olisi heti näille ihmisille jostain syystä no-no.

      Poista
  2. Taitaa ja saa ulkomaiden vallasnaiset tuolla erikoiskohtelun. Omia köyhiä koskee eri laintulkinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla. Riippuu tietysti rikkaan turismin tarpeesta eri maissa.

      Poista