perjantai 2. elokuuta 2024

S Malmö oli ongelmissa, ja on edelleen

Sitten on myös lisäksi näitä juttuja, joissa haluaisi kovasti uskoa että jokin ei-pahantahtoinen selittävä syy toimittajan tekemisille löytyy, mutta jokaisen analyysin jälkeen se jää löytymättä. Varmaan tunnetuimpana esimerkkinä tästä kaikkien tietämä HS:n toimittaja, joka kävi juoksemassa Ruotsin Malmön kaupungin läpi ja kirjoitti sitten 14-vuotiaan näsäviisaan tasolla olevan kirjoituksen jonka sanoma oli, että Malmössä on kaikki kunnossa. Jo artikkelin julkaisuhetkellä aika moni silmänsä auki pitänyt ihminen tiesi, että Malmö on ongelmissa, ja onpa hesari itsekin kaupungin ongelmista jälkikäteen kirjoitellut. 

[Näin oli lausuttu liberaalin Janne Paalijärven blogissa 6.10.2023 julkaistussa merkinnässä Syy valemedioiden olemassaoloon löytyy etupäässä toimittajien peilistä.]

2 kommenttia:

  1. Se itseään Hell-Sinkin Totuuden toimittajaksi itseään kutsunut näsäviisas ylikasvuinen teinipissis lopulta hyppi tasajalkaa niin monille varpaille, että jopa omat saivat tarpeekseen.
    Niin tulikin potkut Journalistiliiton pomottaren asemasta, jossa oli ehtinyt julistaa olevansa niitä, jotka päättävät mistä Suomen politiikassa saa puhua.

    Eipä tuo tosin väärässä ollutkaan sen suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva, jos Suomen toinen virallinen kieli olisi hindi. Saataisiin monipuolisempaa mediaa.

      Poista