keskiviikko 28. elokuuta 2024

S Mistä kaikista syistä sairaanhoidon kustannukset ovat kasvamassa, eivät vähenemässä

Sairaanhoidon kustannukset ovat vain kasvamassa, eivät vähenemässä. Tähän on kaksi vääjäämätöntä syytä. Väki vanhenee ja ikäihmisillä on hoitoa vaativia sairauksia selvästi enemmän. Toiseksi koko ajan tulee parempia täsmähoitoja, jotka ovat valitettavasti huomattavasti kalliimpia kuin vanhat ja tehottomat. Tämä koskee erityisesti syövän hoitoa. Niinpä juuri syöpälääkkeet kasvattavat HUS:n menoja. Silti parhaat ja kalleimmat hoidot evätään julkisella puolella. Niitä on tarjolla vain itse maksaville potilaille yksityisellä puolella. Lähipiirissäni on tällainen tapaus. 

[Näin oli lausuttu Osmo Soininvaaran blogissa 5.6.2024 julkaistussa merkinnässä HUSin hallitus pakotetaan rikkomaan lakia.]

[Eli joudutaan priorisoimaan. Se on tosin todellisessa maailmassa välttämätöntä, kun missään maassa koskaan ei verotuksen kautta saatua pääomaa ole ollut käytettävissä yltäkylläistä määrää.]

3 kommenttia:

  1. Valitettavasti terveydenhuoltoon osoitettuja rahoja ei priorisoida potilaiden sairauksien ja vammojen ynnä muun hoitoon, vaan niillä palkataan lisää johtajattarien johtajattarien johtajattaria ja annetaan virassaoleville palkankorotuksia.

    VastaaPoista
  2. Sote on täysin epäonnistunut poliitikkojen tekele. Puretaan pois. Muualla on keksitty paljon parempaa!

    VastaaPoista
  3. Suomessa käytetään suhteessa vähemmän rahaa terveydenhuoltoon kuin luonnollisissa vertailumaissamme. Jos soteen löydettäisiin jostain kahdeksan lisämiljardia, niin sitten voisi alkaa pelittää.

    Niin, ja pitäisi saada julkinen perusterveydenhuolto toimimaan, niin ei tarvitsisi niin paljoa sitten lähettää ihmisiä kalliiseen erikoissairaanhoitoon.

    Tai noin on ainakin Soininvaara sanonut, ja voi olla oikeassakin.

    Minusta kannattaisi myös lailla säätää, etteivät poliitikot saisi ollenkaan turvautua yksityisiin terveydenhuoltopalveluihin, elleivät maksa tuntuvaa lisämaksua, joka menisi valtiolle. Näin poliitikot saisivat ensikäden tuntumaa siihen, miten meillä homma toimii.

    Minusta olisi kiva olla kyllä sotesiantuntija, niin osaisi sanoa jotain vielä enemmän omasta päästäänkin.

    VastaaPoista