torstai 29. syyskuuta 2022

S "Raskauden keskeytyksessä" on oikeasti kysymys raskauden lopetuksesta

Oikeusvaltion kannalta on paha virhe nähdä abortti vain naisen perusoikeutena. Liberaali tasavaltainen kansanvalta nimenomaan on tasapainoista kompromissien hakua, ei yksipuolista etujen ja oikeuksien ulosmittaamista. Valistunut terve järki kykenee ottamaan huomioon kaikkien osapuolten oikeudet ja löytämään viisaan keskitien ratkaisun myös aborttikysymykseen.

Raiskaus, insesti ja terveydelliset syyt puoltavat aina abortin mahdollisuutta, mutta entä sosiaaliset perusteet tai vapaa valinta ilman perusteita? Täytyy olla sydämensä paaduttanut bolsevikki, jos sikiön elämän lopettaminen ei herätä eettisiä kysymyksiä teon oikeutuksesta.

On myös hyvin hämäävää puhua raskauden keskeytyksestä, sillä lopetettu ja kohdusta huuhdeltu sikiö ei voi enää koskaan jatkaa elämäänsä. Abortissa ei paineta pause- vaan end-nappulaa. 

[Näin oli lausuttu Jari Ehrnroothin kirjoittamassa kolumnissa Aborttihuuman pimeä ydin.]

2 kommenttia:

  1. No jaa, sanotaanhan sitä silloinkin kun Formula 1 -kuskin auton moottori räjähtää, että hän keskeytti kilpailun, vaikka todellisuudessa kilpailu loppui hänen osaltaan hänen voimatta asiaan vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo. Mutta keskeytti, kun ei muuta voinut. Tosin ei hänkään sitten jatka kilpailussa ihan heti. Luultavasti.

      Poista