keskiviikko 28. syyskuuta 2022

S Omerista alkoi tuntua, ettei hänen oma uskontonsa islam ollut hänelle, vaan miehille

Nadiifo Omer, 22, muistaa kyseenalaistaneensa jo lapsena monia islamin oppeja ja tapoja. Miksi naispuolisen muslimin tuli rukoilla aina miespuolisen muslimin takana, vaikka nainen tuntisi miestä paremmin Koraanin? Miksi naisen todistusarvo oikeuden edessä on Koraanin mukaan vähempiarvoisempi kuin miehen? Miksei naispuolinen henkilö voinut toimia imaamina, eli rukouksen johtajana moskeijassa, jossa käy sekä miehiä että naisia?

Kun Omer kysyi opeista ja tavoista esimerkiksi koraanikoulun opettajaltaan, hän sai vastauksesi seksistisiä perusteluja. Milloin vedottiin naisten liialliseen tunteellisuuteen, milloin menstruoimiseen.

Omerista alkoi tuntua, ettei hänen oma uskontonsa ollut hänelle, vaan miehille, ja että miehille kerrottiin Koraanissa, miten häntä tulisi naisena kohdella.

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 23.7.2022 julkaistussa Alexia Tänavin kirjoittamassa artikkelissa Aktivisti Nadiifo Omer menetti suurimman osan läheisistään ja sai raiskausuhkauksia jättäessään islamin – nykyisin hän puhuu uskonnottomuuden puolesta purkaakseen ex-muslimiuden tabumaisuutta.]

2 kommenttia:

 1. Sehän oli Nadilta aivan oikea huomio.

  Enpä muista nähneeni missään kuvausta mitä Allahin paratiisissa on tarjona naisille;
  miesten palkkiot Pyhässä Sodassa kaatumisesta tiedetään, joskaan ei olla varmoja ovatko ne neitsyitä vai sittenkin vihreitä rypäleitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naisten palkkioita ei koeta riittävän tärkeiksi islamissa.

   Poista