tiistai 6. syyskuuta 2022

S Kriittisimmin valiokuntakuulemisissa koko kotouttamispuuhasteluun suhtautuivat maahanmuuttajataustaiset asiantuntijat

Rantasen mukaan kuvaavaa on se, että kriittisimmin valiokuntakuulemisissa koko kotouttamispuuhasteluun suhtautuivat maahanmuuttajataustaiset asiantuntijat.

– Heidän mielestään kaikenlainen hyysäys pitäisi alkuvaiheen tuen jälkeen lopettaa ja vaatia muun muassa kielen ja kulttuurin oppimista pysyvän oleskeluluvan ehtona, Rantanen sanoi.

– Toista mieltä olivat monikulttuurisuuskoordinaattorit, johtajat ja päälliköt ynnä muut maahanmuuttoon liittyvien työpaikkojen ja yritysten edustajat, onhan nyt keksitty suoranainen verovarojen ehtymätön ikiliikkuja. Follow the money (seuraa rahaa), se toimii tässäkin, Rantanen jatkoi.

Selonteko antaa Rantasen mukaan virheellisesti kuvan, että kotouttaminen Suomessa olisi varsin onnistunutta.

– Tämä ei vastaa tilastojen valossa lainkaan todellisuutta. Samat maahanmuuttajaryhmät, pääosin Irakista, Afganistanista ja Somaliasta ovat olleet vuosikausia yliedustettuina työttömyysluvuissa, sosiaalitukiriippuvuudessa ja rikostilastoissa, eikä muutosta parempaan ole tullut, Rantanen sanoi.

– Sen sijaan, että hallitus puuttuisi selonteossa kotoutumisongelmien juurisyyhyn, eli haitallisen maahanmuuton määrään, se keskittyy syyllistämään kotoutumisongelmista suomalaisia ja suomalaista yhteiskuntaa, Rantanen jatkoi. 

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 11.5.2022 julkaistussa Mika Koskisen kirjoittamassa uutisartikkelissa PS lyttäsi hallituksen selonteon maahanmuuttajien kotoutumisesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti