torstai 1. syyskuuta 2022

S Aloitettiin turvallisuuspoliittinen prosessi Yhdysvaltain kanssa

Iltalehden ennakkotiedot kertoivat, että Niinistö lähti hakemaan Yhdysvalloilta tietynlaisia poliittisia turvatakuita. Kyse on niin sanotun "Major non-NATO ally" -statuksen saamisesta. Vastaava asema on järjestetty aikaisemmin muun muassa Australialle ja Japanille. Tiedotustilaisuudessa Niinistö kierteli turvatakuista kysyttäessä. Hän totesi, että Yhdysvaltojen kanssa on käynnistetty ”prosessimuotoinen” menettely. Siinä Suomen ja Yhdysvaltojen suhteita syvennetään useilla sektoreilla. Niinistön mukaan tämä vahvistaa turvallisuuttamme.

– Meidän keskeinen tavoitteemme on turvata Suomi. Luoda Suomeen turvallisuutta. Tämä on eräs tie siihen: kehittää Yhdysvaltojen kanssa yhteistoimintaa, Niinistö sanoi.

Biden ei perjantaina varmaankaan luvannut Suomelle kuuta taivaalta, mutta nyt liikkeelle on laitettu prosessi, jonka myötä Suomen asemasta näyttäisi tulevan poikkeuksellinen.

[Näin oli lausuttu Iltalehdessä 5.3.2022 julkaistussa Jari Hanskan kirjoittamassa artikkelissa Suomen liittoutumattomuusmyytti kuopattiin lopullisesti Valkoisessa talossa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti