maanantai 12. syyskuuta 2022

S Kiinalainen Tiktok-sovellus saattaapi kerätä käyttäjiensä käyttäjätunnuksia ja salasanoja internetissä

Tiktokista paljastuneet tietoturva-aukot nostattavat vakavia kysymyksiä myös suomalaisille viranomaisille ja mediataloille. Voivatko ne toimia alustalla, jonka tiedetään pystyvän keräämään käyttäjiensä salasanoja?

Tietoturva-asiantuntija Felix Krause julkaisi viikko viikko sitten blogissaan selvityksen (siirryt toiseen palveluun) siitä, miten sosiaalisen median sovellukset, muun muassa Facebook, Instagram ja Tiktok seuraavat käyttäjiensä toimintaa.

Kiinalaisomisteisen Tiktokin on mahdollista seurata esimerkiksi näppäimistölle syötettävää tekstiä omassa sovelluksen sisäisessä selaimessaan. Tiktokin olisi näin teoriassa mahdollista saada tietoonsa luottokorttitietojen tai salasanojen tapaista informaatiota.

Tutkituista sovelluksista ainoastaan Tiktok ei sallinut käyttäjän vaihtaa puhelimen oletusselaimeen. Krausen mukaan kyse on tietoisesta ohjelmoinnista.

[Näin oli lausuttu 26.8.2022 Ylen sivuilla julkaistussa Olli-Pekka Toivasen ja Linnea Virtasen kirjoittamassa uutisartikkelissa Tiktok seuraa käyttäjiään yllättävän yksityiskohtaisesti – näin poliisi, verottaja ja muut toimijat perustelevat, miksi ne silti toimivat sovelluksessa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti