maanantai 26. syyskuuta 2022

S Tiktok-sovelluksen kohdalla käyttäjien urkinnan mahdollisuudet ovat poikkeuksellisen laajat

Käyttäjän toiminnan seuraaminen ei ole poikkeuksellista. Ennen Tiktokin seurantakoodin paljastamista Krause kertoi havainneensa Facebookin ja Instagramin seuraavan käyttäjän klikkailuja ja tekstien maalailuja sovelluksen omassa selaimessa.

Sovelluksen oma selain tarkoittaa sovelluksen sisään rakennettua verkkoselainta. Lähtökohtaisesti kaikki sovelluksissa avatut linkit aukeavat näissä omissa selaimissa Chrome- tai Safari-selainten sijaan.

Tiktokin kohdalla urkintamahdollisuudet olivat kuitenkin poikkeuksellisen laajat. Tästä syystä Krausen paljastus katkaisi kamelin selän Sitrassa.

– Meille merkittävä tekijä oli se, että Tiktokin käyttäjillä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta estää arkaluonteisten tietojen joutumista vääriin käsiin. Metan palveluissa [joihin Facebook ja Instagram kuuluvat] on mahdollista suojata omat tiedot, jos osaa toimia oikein, Linna toteaa.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 29.8.2022 julkaistussa Teemu Hallamaan kirjoittamassa uutisartikkelissa Tiktokin Kiina-yhteys herättää jälleen turvallisuushuolia – Sitra kielsi sovelluksen laitteiltaan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti