maanantai 5. syyskuuta 2022

S Kansakunnan koulutustasoa tulisi (edelleen) kohottaa, jotta useampi pääsisi voittajien joukkoon modernisaatiossa

Suomessa pitäisi paikalleen jämähtäneen koulutustason kohottaminen käynnistää uudestaan, jotta useampi pääsisi voittajien joukkoon modernisaatiossa.

Koko kansan työllisyyttä parantaisi elävä palveluyhteiskunta, jonka piiriin syntyy kaikille sopivia työpaikkoja. Niistä kuitenkin merkittävä osa olisi matalapalkkaisia, koska palvelujen ostajat eivät suostu maksamaan enempää. Sosiaalisen koherenssin nimissä tuloerojen  tasaamista tulisi tehostaa.

Toivottavasti lopputuloksena olisi moderni, menestyvä ja sosiaalisesti tasa-arvoinen maa, jossa taas kaikki kokisivat olevansa samassa veneessä.

[Näin oli lausuttu Verde-lehdessä 25.4.2022 julkaistussa Osmo Soininvaaran kirjoittamassa pääkirjoituksessa Modernisaation jättömaat repivät demokratioita.]

2 kommenttia:

 1. Eipä tuo kansakunnan koulutustason kohottaminen ole tähänkään asti ollut se Tie ja Totuus menestykseen:
  maassa on parikymmentä yliopistoa tuottamassa epätieteiden maistereita ja poliittisten uskontojen tohtoreita, ja seuraukset näkyvät kautta yhteiskunnan.

  Ennemmin tässä pitäisi harventaa yliopistot vaikka neljään ja karsia niistä pois höpöaineet, kuten sukupuolentutkimus, jonka mukaan niitä on 72.

  Edelleen peruskoulu pitäisi purkaa epäonnistuneena kokeiluna ja palauttaa entinen hyvä kansakoulu-oppikoulujärjestelmä ja niiden jatkoksi opistot kaikenmaailman ammattikorkeakouluhöpötysten sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osmo kuitenkin puhui kauniisti. Hän antoi vähän ymmärtää, että edes Perussuomalaisten kannattajia ei saa jättää veneestä.

   Poista