keskiviikko 7. syyskuuta 2022

S Putinin Venäjä ilkkuu syytöksille sotarikoksistaan Ukrainassa

Venäjän puolustusministeriön sunnuntainen lausunto Butšaan liittyen alleviivasi, että lännen tuomitsevilla sanoilla ei Venäjää hetkauteta ja Moskovassa suorastaan ilkutaan muun maailman reaktioille.

Venäjän mukaan Butšan kuvat olivat ukrainalaisten länsimediaa varten tehtailema lavastus ja provokaatio. Venäjän mukaan Butšassa ”yksikään paikallinen asukas ei kärsinyt minkäänlaisesta väkivallasta”. Sen sijaan he olivat päässeet osaksi 452 tonnista humanitaarista apua, jota Venäjä heille toimitti. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 3.4.2022 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa Butšassa kadulle murhattujen ukrainalaisten kuvat tuovat mieleen Srebrenican ja sen, kuinka paineet lännen väliintuloon kasvavat.]

[Niin, Putinin Venäjän edeltäjä, "suuri ja mahtava" Neuvostoliittokin oli aikoinaan väittänyt Katynin joukkomurhaa natsisaksalaisten tekemäksi. Ja myöhemmin, kun natsi-Saksan asevoimat olivat jo perääntymisvaiheessa olleet hyvän aikaa, neuvostoliittolaiset sotilaat, tai osa näistä, raiskasivat varsin runsaasti valloitettujen alueiden naisia ja tyttöjä. Kyse ei ollut varsinaisesti kostosta natseja vastaan, sillä raiskaukset kohdistuivat laajalti kaikenmaalaisiin naisiin ja tyttöihin riippumatta siitä, oliko ollut natsi-Saksan puolella vai sitä vastaan. Suhteessa eniten raiskattiin varmaan kuitenkin saksalaisia naisia ja tyttöjä, ja silti riippumatta näiden teoista ja vakaumuksesta sodan aikana. Voi mainita tässä senkin, että ambulanssit ja sairaalat olivat Neuvostoliiton lentäjille ja sotilaille maaleja. Punainen risti maalattuna mihin tahansa toimi tähtäyspisteenä heille.]

2 kommenttia:

  1. Eivätkä Ryssänriehunnat itäisessä Euroopassa olleet mikään reaktio saksalaisten miehitykselle, vaan örkit olivat joukkoraiskailleet ja murhailleet aivan samalla tavalla Itä-Puolassa 1939 - 41.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisella kauhealla tavalla saattoi neuvostosotilas saamatta politrukin vihaa päällensä osoittaa hieman itsenäisyyttä.

      Poista