keskiviikko 29. tammikuuta 2020

S Vain ja ainoastaan viattomilla on pelättävää ja salattavaa

Suomessa ollaan menossa yhä vahvemmin kontrolli- ja valvontayhteiskuntaan. Nettiä tarkkaillaan enemmän kuin koskaan ja nyt Supo haluaa saada WhatsAppin ja Facebook Messengerin teletunnistetiedot käsiinsä.

Onneksi teknologia ratkaisee politiikan ongelmia. Kaikkien kannattaakin vähentää WhatsAppin käyttöä etenkin kaikessa luottamuksellisessa viestinnässä. WhatsAppille on olemassa myös hyviä lähettäjältä saajalle salattuja vaihtoehtoja, kuten Signal, Wickr ja Telegram. Näihin Supo ei pääse käsiksi, vaikka miten tahtoisi.

Hämärähemmot ovat tietysti käyttäneet salattua viestintää jo vuosikausia, joten heihin Supon ehdotus ei vaikuttaisi mitenkään. Kuten yleensäkin peitevalvonnassa, myös tällä kertaa vain ja ainoastaan viattomilla on pelättävää ja salattavaa.

Ja jokaisella rehellisellä kansalaisella pitäisi olla jotain salattavaa. Mikäli ihmisellä ei ole mitään salattavaa, hän on myös ihminen, johon ei voi mitenkään luottaa. Miksi luottaisit kehenkään, joka ei pysty pitämään asioita omana tietonaan?

[Näin lausui liberaali Jiri Keronen 28.1.2020 Facebookissa. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli Supo haluaa jatkossa tietää missä ja milloin käytät WhatsAppia.]

[PS. Noista Kerosen mainitsemista kolmesta Signal vaikuttaa lyhyen tarkastuksen perusteella parhaimmalta. Kyseessä on avointa lähdekoodia oleva ohjelmisto, josta löytyy versiot Windowsille, MacOS:lle, työpöytä-Linuxille, Androidille ja iPhonelle.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti