lauantai 25. tammikuuta 2020

S Hyvät ihmiset raivostuivat, koska kirjailija Stephen King ei suostunut rotutohtorointiin eikä seksismiin

Oscar-raatiin kuuluva kauhukirjailija Stephen King sai liberaalin älymystön pyhän raivon valtaan viime viikolla, kun hän kommentoi Oscar-palkintoa. King twiittasi:

– Kun arvioidaan taidetta, diversiteettiä (monimuotoisuutta) ei voi ottaa huomioon. Ainoastaan laatu ratkaisee. Jos toimisin toisin, tuntisin tekeväni väärin.

King on tietysti täsmälleen oikeassa, mutta se ei estänyt oikeamielisiä vetämästä kilareita. Painajaismaisia hirviöitä ihmiskunnan alitajuntaan manannut King sai kimppuunsa monstereista kammottavimmat: valloilleen päässeet “hyvät ihmiset”.

King joutui vihaisen vastausryöpyn kohteeksi, toimittajat kirjoittivat paheksuvia kolumneja ja kirjailija manattiin takapajuiseksi setämieheksi, suunnilleen pahemmaksi kuin hänen teostensa murhanhimoisimmat kirveenheiluttajat.

Ja miksi? Koska hän sanoi, että Oscar-ehdokkaiden valinnassa laatu ratkaisee. Hän ei halua lähteä rotutohtoroimaan ja harrastamaan sukupuolisyrjintää, mitä hänen kriitikkonsa häneltä ilmiselvästi vaativat. King haluaa valita parhaan elokuvan. Se on tehtävä, johon hänet on palkattu.

[Näin oli lausunut Sanna Ukkola 24.1.2020 Iltalehden sivuilla julkaistussa kolumnissaan Pitääkö naisen voittaa, vaikka hän ei olisi paras? Mitä tasa-arvoa se muka on?.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti