perjantai 24. tammikuuta 2020

S Metallimusiikin harrastajia on enemmän kuin nettivasemmistolaisia

Äärivasemmiston painostus metallikeikkoja kohtaan tulee jatkumaan niin pitkään kuin se on tuloksellista. Joka kerta, kun äärivasemmisto onnistuu saamaan tapahtuman peruttua, heidän määrätietoisuutensa vahvistuu ja vastaavat, entistä tiukemmat kampanjat ovat vain ajan kysymys.

Keikkajärjestäjien, tapahtumapaikkojen ja vastaavien kannattaa ymmärtää, että antifasistit – etenkin mihinkään toimintaan aktiivisesti ryhtyvät – ovat erittäin pieni, ehkä muutamien kymmenien kokoinen ryhmä ihmisiä. He ensisijaisesti lähettelevät netissä viestejä ja koittavat saada jonkinlaisen some-kohun aikaiseksi. Pahimmillaankin he tekevät yleensä lähinnä ilkivaltaa.

Metalli on yksi Suomen suurimmista alakulttuureista ja musikaalisista vientituotteista. Suomessa on tuhansia ja taas tuhansia hevareita ja hevifaneja. Metallistit ovat keskimääräistä lukeneempia, rauhallisempia ja kaljaanmenevämpiä tyyppejä, joilla on paljon potentiaalia sekä luoda että tuhota ilmiöitä. Nettivasemmistolaisten painostus ei ole mitään verrattuna metallin rinnalla. Baarit, keikkajärjestäjät, festarit ja muut saavat enemmän rahaa metallisteilta kuin mitä he voisivat koskaan saada anarkomarkoilta.

Me tavalliset metallifanit voimme taistella tätä vastaan lähettämällä omalta puoleltamme palautetta niille keikkapaikoille ja muille toimijoille, jotka alistuvat äärivasemmiston vaatimuksiin. Toisin kuin äärivasemmisto, meidän ei pidä alentua uhkailuihin tai törkyyn, vaan selvästi ja rehellisesti kertoa mielipiteemme tästä touhusta.

Lisäksi voimme tukea niitä bändejä ja tapahtumia, jotka ovat joutuneet kansalaistotalitarismin uhreiksi. Voimme ostaa niiden levyjä, paitoja tai jotain muita tukituotteita. Voimme myös pitää asiaa esillä ja tällaisten tilanteiden kohdalla jakaa asiaa ja kertoa ääneen, miksi touhu on takapuolesta.

Ennen kaikkea pitää muistaa metalliveljeys – metal brotherhood – ja toimia sen mukaan. Mitä enemmän puritaaniselle pelleilylle annetaan pikkusormea, sitä enemmän se alkaa vaikuttaa elämäämme ja siihen, miten ylipäätään saamme olla.

”Lopulta paholainen aina voittaa. Ne, jotka yrittävät estää meitä tekemästä sitä, mitä tahdomme, vain vahvistavat meitä,” kommentoi natsismista syytetyn Watain-bändin nokkamies Erik Danielsson. 

[Jiri Keronen Vae victis -blogissaan 7.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti