torstai 9. tammikuuta 2020

S Sara Mohammad: Rasismi- ja islamofobiakortin käyttöä ei pidä hyväksyä

Ensinnäkin sen, että ongelmasta pitää uskaltaa puhua suoraan.

”Ruotsalainen yhteiskunta – osa poliitikoista, kansalaisista ja viranomaisista – joutui hyvän tahdon vuoksi eksyksiin. Toivoisin, ettei Suomessa käy niin. Rasismi- ja islamofobiakortin käyttöä ei pidä hyväksyä”, Mohammad sanoo.

Hänestä Ruotsissa oli vielä takavuosina vaikea puhua kunniaan liittyvästä väkivallasta ja kontrollista, sillä eri etniset ja uskonnolliset ryhmät kokivat herkästi tulleensa loukatuiksi. Ne kielsivät ongelman ja sanoivat, että kyse on vain yleisemmästä miesten naisiin kohdistamasta väkivallasta tai lähisuhdeväkivallasta. Poliitikot puolestaan pelkäsivät leimautuvansa rasisteiksi.

”Epätietoisuus yhteiskunnassa sekä poliitikkojen haluttomuus tarttua olemassa olevaan tietoon ja priorisoida kysymystä vaikutti siihen, että usean vuoden ajan ongelmat painettiin villaisella.” 

[Näin oli lausuttu tuhmasti vastoin Suomen epävirallista valtionuskontoa monikulturismia Helsingin sanomat -lehden sivuilla 2.9.2019 julkaistussa Elina Kervisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Veli pakotti Sara Mohammadin aseella uhaten naimisiin, nyt tämä neuvoo Ruotsista käsin Suomea: ”Rasismi­korttia ei pidä hyväksyä”.]

[PS. Varusteleka myi ennen natsikortteja. Valitettavasti parhaan tiedon mukaan ei enää nykyään.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti