keskiviikko 21. joulukuuta 2022

S Laulaja Alla Pugatšova on hyvä venäläinen

– Demokratia on ainoa mahdollisuus, mutta Venäjällä se tuntuu olevan kirosana. Että muka kansalta pitäisi kysyä ja kuunnella heitä. Jopa jotkut minun koulutetut tuttavani puhuvat näin.

Anna sanoo, että parlamentaariseen demokratiaan on Venäjällä pitkä tie.

– Suomessa kun seuraan vaaleja, niin eihän se häviäjän osa aina helppo ole, mutta elämä jatkuu. Ja kohta voi olla taas vallassa. Mutta tietysti tarvitaan se oppositio, ja sitähän Venäjällä ei tällä hetkellä ole.

Miljoonan ruusun laulaja Alla Pugatšova kritisoi hiljattain Venäjän sotatoimia ja sanoi, että hänet sopii kyllä julistaa ulkomaan agentiksi, samalla tavalla kuin puolisonsakin. Millainen merkitys megatähden kannanotolla on?

– Mullehan nousi kyyneleet silmiin, kun luin hänen postauksensa. Pugatšova oli pitkään hiljaa ja ihmiset jo kyselivät, että miksi hän ei puhu mitään, koska aviomiehensä puhui avoimesti sotaa vastaan. Sitten kun hän puhui, niin se oli sellainen valtava valoräjähdys tunnelin päässä. Voi tietysti ajatella että puhutaan vaan laulajasta, mutta Pugatšovalla on iso vaikutusvalta Venäjällä. Häntä palvotaan.

[Näin oli lausuttu Yleen sivuilla 29.10.2022 julkaistussa Anne Flinkkilän kirjoittamassa uutisartikkelissa Kirjailija Anna Soudakova haluaa katkaista pelon perinnön ja siksi hän uskaltaa puhua myös tämän päivän sotaisasta Venäjästä: “Herätessäni toivon, että tämä olisi ollut vain pahaa unta”.]

[Aiheeseen jotenkin liittyen, voit niin halutessasi käydä lukemassa viikko sitten nk. pääblogissani julkaisemani blogimerkinnän Kirjailija Leo Tolstoi oli hyvä venäläinen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti