”Kuten tiedetään, Mannerheim vietti aikaa Ukrainassa jo hyvin nuorena. Hän täydensi koulutustaan Tšuhujivin kylässä lähellä Harkovaa”, Žadan muistuttaa.
Myöhemmin Mannerheim oli tietysti Suomen armeijan ylipäällikkö talvi- ja jatkosodassa ja sittemmin Suomen presidentti.
”Suomi vastusti hirviötä ja säilytti itsenäisyytensä. Se on meille inspiraatio. Ymmärrämme, että mekin voimme pystyä siihen.”
Sodassa Ukrainaa auttaa maan suuri pinta-ala ja väkiluku sekä lännen tuki, joka on ollut paljon laajempaa kuin Suomen talvisodassa.
Žadanin mukaan näillä eväillä onkin jo osoitettu, että Putinin Venäjä ei ole sellainen supervalta kuin se kuvittelee olevansa.
”Kun maailma nyt näkee, mikä on vastustuksen taso ja ihmisten omanarvontunto, hyökkääjät eivät voi voittaa.”
Juuri tästä kertoo myös hänen laulunsa, joka käsittelee Mannerheim-linjaa: Monet ovat hiljaa vääryyksien edessä. Se hetki, jolloin ryhdyt toimimaan, on oma Mannerheim-linjasi.
[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 17.12.2022 julkaistussa Vesa Sirénin kirjoittamassa uutisartikkelissa Ukrainan ääni, jossa käsitellään ukrainalaista runoilijaintellektuellia ja rocktähteä Serhi Žadania.]
[PS. Tällaisten maamme laajalevikkisimmän sanomalehden nationalismia ylistävien uutisartikkeleiden julkaiseminen sataa Perussuomalaisten laariin.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti