perjantai 8. toukokuuta 2020

S Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen eliitti junttaa halutessaan itselleen sopivan presidenttiehdokkaan läpi

Bidenille tulee olemaan myös vaikea löytää itselleen varapresidenttiehdokasta. Hänen uskotaan valitsevan rinnalleen naisen, mutta kaikki demokraattipuolueen tunnetut naisehdokkaat ovat vahvasti #metoo-liikkeen kannattajia, Ruotsila muistuttaa. Heidän on vaikea selittää Bidenin tapausta äänestäjille parhain päin.

Ruotsila toteaa, että Biden ei ole suosittu edes oman puolueensa sisällä. Hänet on nostettu vahvasti esille vain, koska hänen uskotaan olevan se ehdokas, joka varmimmin voi voittaa Trumpin.

Heiskasen mukaan demokraattipuolueen johto on jopa runnonut Bidenin ehdokkaaksi vastoin monien tahtoa. Sama tapahtui myös edellisissä vaaleissa, jolloin Hillary Clinton runnottiin väen väkisin presidenttiehdokkaaksi.

– On muistettava, ettei ehdokasasettelu ole vielä päättynyt. Monien osavaltioiden ehdokasvaalit ovat vielä pitämättä, Ruotsila sanoo.

Hän ei pidä mahdottomana, että puolue vielä joutuisi vaihtamaan ehdokastaan, vaikka kaikki vastaehdokkaat ovat jo jättäytyneet pois. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 7.5.2020 julkaistussa Yrjö Kokkosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Joe Bidenin seksiskandaali saattaa kääntää Yhdysvaltain vaaliasetelmat päälaelleen.]

[Itse veikkaan, että Demokraattinen puolue nimittää elokuun puoluekokouksessaan mustan hevosen presidenttiehdokkaakseen, joka on New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo (linkki vie noin kuukauden takaiseen Ilta-sanomien uutisartikkeliin miehestä).]

[...Presidenttivaltaisessa kaksipuoluejärjestelmässä syntyy tällaisia ikäviä lukkoja äänestäjien kannalta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti