tiistai 12. toukokuuta 2020

S Vertailukohtana tuomari Kavanaugh

Yhdysvaltain konservatiivinen media on nyt nostanut esiin tuomari Brett Kavanaugh'n tapauksen. Trump halusi nostaa hänet korkeimman oikeuden jäseneksi, jolloin vanhoillisten tuomarien osuus korkeimmassa oikeudessa kasvaisi.

Kavanaugh'n nuoruusvuosiin sisältyi kuitenkin 1980-luvulla tapahtunut väitetty seksiskandaali, jota demokraatit halusivat tutkia tarkasti ja mahdollisesti estää siten hänen nousunsa korkeimpaan oikeuteen.

Republikaanit ovat nyt huomauttaneet, että Bidenin skandaalia koskevat todisteet ovat huomattavasti vahvemmat kuin Kavanaugh'n tapauksessa, toteaa Turun yliopiston John Morton -keskuksen professori Benita Heiskanen.

Kun Kavanaugh'n jutussa ei ollut juurikaan todistajia, tiedotusvälineet ovat nyt kaivaneet esiin Tara Readen sukulaisia ja naapureita, joille Reade on kertonut tapahtuneesta.

Lisätodiste saatiin, kun The Intercept -nettijulkaisu paljasti, että Readen äiti oli elokuussa 1993 soittanut CNN-kanavan juontajalle Larry Kingille ja kysynyt neuvoa, mitä pitää tehdä, kun tytär on joutunut vaikutusvaltaisen henkilön lähentelemäksi.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 7.5.2020 julkaistussa Yrjö Kokkosen kirjoittamassa uutisartikkelissa Joe Bidenin seksiskandaali saattaa kääntää Yhdysvaltain vaaliasetelmat päälaelleen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti