perjantai 22. toukokuuta 2020

S Sukupuolikiintiöt sun muut sellaiset vääristävät maailmaa

Tiistaina haastattelin kahta politiikan toimittajaa. He olivat molemmat miehiä. Olisin voinut valita naisen ihan sen takia, että saisin haastatteluun molempien sukupuolten edustajat, mutta en tehnyt niin. Politiikan toimittajissa valtava yliedustus on edelleen miehiä. Ei kukaan pakota naisia olemaan menemättä politiikan toimittajaksi, heitä nyt vain on siellä vähemmän.

En usko journalismissa sukupuolikiintiöihin, sillä ne vääristävät maailmaa. Valitsen haastatteluun juuri siihen aiheeseen parhaat haastateltavat, sukupuolesta riippumatta. Journalismin tehtävä olisi peilata maailmaa sellaisena kuin se on, ei yrittää muokata siitä mieleistään.

Naiset voivat opiskella stem-aineita (luonnontieteet, matematiikka ja teknologia) tai ryhtyä insinööreiksi, ministereiksi tai vaikka pääministereiksi, jos haluavat ja taidot riittävät. Heidän täytyy vain haluta ja tehdä jotain sen eteen. Näkymättömistä rakenteista ruikuttaminen ei auta, opiskelu auttaa.

[Sanna Ukkola Iltalehdessä 21.5.2020 julkaistussa kolumnissaan Miehet ja naiset ovat erilaisia – älkää koettako tehdä miehistä väkisin sairaanhoitajia.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti